29 Kasım 2019 17:41

Eğitim Sen'den öğretmenlerin tayin atamasına tepki

İstanbul Kadıköy’deki Muhsin Adil Binal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 12 öğretmenin norm fazlası durumuna düşürülmesi ve tayinlerinin istenmesine karşı Eğitim Sen açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Kadıköy’de bulunan Muhsin Adil Binal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 12 öğretmen, okulun başka bir liseyle birleştirilmesiyle norm fazlası durumuna düşürüldü ve bakanlık tarafından bu nedenle tayini istendi. Eğitim Sen İstanbul 2 Nolu Şube, yaptığı yazılı açıklamayla Muhsin Adil Binal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin "tüm öğrenci, personel, araç-gereciyle" Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birleştirilmesine tepki gösterdi. 

Eğitim Sen İstanbul 2 Nolu Şube yaptığı açıklamayla, olası deprem nedeniyle okulun taşınması, yeniden yapılması kamunun yararına olduğunu ifade ederek "Öncelikle; okuldaki öğretmen ve öğrenciler Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Kız Lisesine misafir olarak gönderilirken Muhsin Adil Binal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ise kademeli olarak kapatılması kararı alındı. Sonra kademeli olarak kapatılması gereken okul bir anda Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Kız Lisesiyle birleştirildi. Ardından kız lisesinin öğretim şekli karma olarak değiştirildi. Daha sonra da Milli Eğitim Bakanlığından öğretmenlere teslim edilmek üzere okula gönderilen yazıyla 'Kadıköy Muhsin Adil Binal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde norm fazlası durumundasınız. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Kurumları öğretmenlerinin norm kadrolarına ilişkin yönetmeliğine istinaden başvuru yapmanız gerekmektedir' denilerek 12 öğretmen arkadaşımız norm fazlası durumuna düşürüldü" denildi.

Birleştirme kararında "tüm öğrenci, personel, araç-gereciyle" birleşmesi hususlarının yer aldığını, öğretmenlerin bir kısmının atama kararnamelerinin geldiği, diğerlerine ise şifahen norm kadro fazlası oldukları bildirildiği belirtilen açıklamada, "Meslektaşlarımız okul müdürlüğüne sunmuş oldukları dilekçeyle Muhsin Adil Binal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapmakta iken Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Kız Lisesine aktarılan tüm öğretmenlerin atama kararnamelerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanması gerektiğini bildirdiler. Ancak halen norm fazlası olunduğuna dair tebellüğ yapılmasında ısrar edilmektedir. Tüm öğretmenlerin aktarılmaması durumunda norm fazlası olacak öğretmenler haksız şekilde okul normunda kalacak, norm fazlası olmayacak durumdaki öğretmenler de fazla pozisyona düşecek, doğacak hak kaybı telafisi güç boyutlarda olacak, eğitim-öğretim süreçlerimiz ciddi şekilde aksayacaktı" denildi. 

Açıklama şu ifadelerle devam etti: Öğretmenlerimiz önce ilçe ve il içinde, sonra re'sen atamaya gidecek bir süreçle karşı karşıya bırakılmıştır. Bu birleşme olmasaydı öğretmenler norm fazlası olmayacaktı. Burada bir hak kaybı söz konusudur. Diğer yandan hem Muhsin Adil Binal hem de Kadıköy Mesleki ve Teknik Kız Anadolu Lisesi öğrencileri ve velileri mağdur edilmektedir. Öğrencilerimiz sınav sonucu tercih ettikleri okullarının ve öğretmenlerinin değişmesiyle karşı karşıya kalmışlardır. Bütün bu iş ve işlemler uygulanırken kamu yararı gözetilmemiştir.

Eğitim Sen 2 No'lu Şube, hukuk dışı uygulamaların takipçisi olacaklarını vurguladı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Melih Gökçek, Ankara'nın otoparklarını eşinin SOS Vakfı'na peşkeş çekmiş

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanı Koca, taşerondan kadroya geçmeyen işçilerin olduğunu doğruladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...