29 Kasım 2019 14:13

Türk-İş, asgari ücret görüşmesi öncesi Hak-İş'i ziyaret etti

Asgari ücret çalışmalarını yürüten Türk-İş heyeti ile Hak-İş yöneticileri bir araya geldi.

Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç/AA

Paylaş

Türk-İş asgari ücret çalışmalarını yürüten heyet, Hak-İş'i ziyaret etti.

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, asgari ücret konusunun çok büyük bir kesimi ilgilendirdiğini, bu konuda bilinçli ve dikkatli hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. Vergi düzenlemesi konusunda daha önce 3 konfederasyonun bir araya gelerek diyalog yolunu açtığını hatırlatan Irgat, asgari ücret konusunda da mevcut diyaloğun devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise ziyareti anlamlı bulduğunu, ülkenin içeride ve dışarıda karşılaştığı birçok sorun karşısında Türk-İş ile hareket ettiklerini, benzer ve ortak çözüm buldukları alanlarda çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Türk-İş'in asgari ücret konusunda gösterdiği iradeyi desteklediklerini söyleyen Arslan, asgari ücret konusunda iş birliği yapılması gerektiğini belirtti. Arslan, "Türkiye'deki asgari ücret bizim için yaşam ücreti haline geliyor. Bu kadar önemli, bu kadar geniş kitleleri kapsayan asgari ücretin tespit edilmesinde bu birlikteliği çok önemli buluyorum" dedi. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

"Beyin ölümü" tartışması | Fransa, Paris Büyükelçisi'ni bakanlığa çağıracak

SONRAKİ HABER

Barolardan Tahir Elçi için adalet nöbeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...