29 Kasım 2019 23:46

Amedspor Başkanı Kılavuz, kulübe sahip çıkılması çağrısı yaptı

Süleyman Soylu'nun hedef gösterdiği Amedspor'un Başkanı Metin Kılavuz Evrensel'e konuştu. Kılavuz, kulübe destek olunması çağrısı yaptı.

Amedspor kampanya görseli.

Paylaş

Fırat TOPAL
Diyarbakır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Amedspor’un hedef gösterilmesine dair Evrensel’e konuşan Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, ötekileştirmeyi ve kriminalize etmeyi doğru bulmadıklarını söyleyerek, sahip çıkılması çağrısı yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz hafta Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahında düzenlenen jandarma il komutanları toplantısında yaptığı konuşmasında “Kandil’in en son derdinin ne olduğunu biliyor musunuz? Söyleyeyim, Amedspor. Aman ne yapın, Amedspor’a oradan buradan ayda 400-500 bin lira para bulun” diyerek hedef aldı.

"BİR AN ÖNCE NORMALLEŞME İSTİYORUZ"

Soylu’nun konuşmasına ilişkin konuştuğumuz Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, Amedspor’un kriminalize edilip ötekileştirilmeye çalışıldığını belirterek “Biz her yıl federasyondan lisans aldığımız için, mali raporlarımız yeminli mali müşavirler tarafından hazırlanıyor. Deplasmanlarda zaten sorun yaşıyorduk. İçişleri Bakanının açıklaması bu durumu daha olumsuz etkileyecek. Öncesinden taraftar yasaklarıyla da devam ediyordu zaten. Amedspor bu kentin önemli bir takımı ve sahip çıkılması gerekirken bu şekilde ötekileştirme ve kriminalize edilmesini doğru bulmuyoruz. Biz bir an önce Türkiye’nin normalleşmesini ve diyalog dilinin hakim olmasını istiyoruz. Bu tür açıklamalar doğru değil. Türkiye’nin normalleşmesi gerek asıl ihtiyaç budur” dedi.

DESTEKLERDEN YOKSUNLAR

Diğer yandan Kılavuz, önceki gün düzenlediği basın toplantısında tüm kulüplerin yerel yönetimler ve mülki amirliklerden her türlü katkıyı aldıklarını, ancak Amedspor’un bu desteklerden yoksun olduğu bilgisini paylaşmıştı.  

İkinci Lig beyaz grupta mücadele eden Amedspor, aldığı kararla pazar günü saat 13:00’de sahasında oynayacağı maçın bilet fiyatını 1 TL olarak belirlemişti.

ÖNCEKİ HABER

Kan ürünlerinde skandal: Yasağa rağmen 3 ay miadı kalan ürünler ithal edilmiş!

SONRAKİ HABER

Manisa Sipil Group patronları kaçıyor, tazminatlarını alamayan işçiler öfkeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...