29 Kasım 2019 11:06

Lübnan'da göstericiler ülkedeki ekonomik şartları protesto etti

Lübnan'da hükümete karşı başlayan eylemler sürüyor. Hükümetin ekonomi politikasına tepki gösteren eylemciler "vergi dairesi, devlet kurumlarındaki yolsuzluğu inşa ediyor" dedi.

Fotoğraf: Lübnan Komünist Partisi (Arşiv)

Paylaş

Lübnan'ın başkenti Beyrut ile Zahle ve Nebatiye kentlerinde hükümete karşı eylemlerde ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum protesto edildi. Beyrut'taki vergi dairesi önünde toplanan eylemciler, "vergi dairesi, devlet kurumlarındaki yolsuzluğu inşa ediyor" sloganı attı.

Eylemciler Beyrut'taki vergi dairesi binasının önünü kapatarak giriş-çıkışlara engel oldu. Zahle'de de Merkez Bankası'nın kentteki şubesi önünde düzenlenen eylem de Merkez Bankası'nın izlediği ekonomi politikaları eleştirildi.

Nebatiye'de de bir banka önünde oturma eylemi düzenlendi. Eylemciler ülkedeki ekonomik şartları protesto etti.

Lübnan'da hükümetin iletişime ve özellikle sosyal iletişim ağı WhatsApp uygulamasına vergi getirme girişimine tepki olarak 17 Ekim'de başlayan protestolar kısa sürede ülke geneline yayılmıştıBaşbakan Saad el-Hariri, 29 Ekim'de istifasını sunmak zorunda kalmıştı.

Ülke genelinde küçük eylemlerle protestolarını sürdüren halkın, iç savaşın sona erdiği 1990'dan bu yana yönetimi paylaşan siyasi partilerin oluşturduğu kabine yerine, teknokratlardan oluşan bağımsız ve küçültülmüş bir hükümet kurulması, erken seçime gidilmesi, yolsuzluğa bulaşan yöneticilerin yargılanması gibi talepleri bulunuyor. (DIŞA HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş hakkında beraat kararı verildi

SONRAKİ HABER

Eskişehir'de suya yüzde 60 zam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...