29 Kasım 2019 10:33
Son Güncellenme Tarihi: 01 Aralık 2019 06:37

Yunanistan’da mültecilere yine darp: 5 Yunan polisi beni 2 saat dövdü

Yunanistan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 6’sı yaralı 68 mülteciyi Meriç Nehri üzerinden botlarla Türkiye’ye geri itti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Yunanistan, ülkeye giren ve aralarında kadınlarla çocukların da bulunduğu 6’sı yaralı 68 mülteciyi Meriç Nehri üzerinden botlarla Türkiye’ye geri itti. Darbedildikten sonra Türkiye'ye zorla gönderildiklerini ifade eden mülteciler tedavi edildi.

AA'da yer alan habere göre 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı hudut birliği askerleri, askeri yasak bölgede yaptıkları kontrollerde aralarında darbedilmiş kişilerin de bulunduğu mültecileri tespit etti. Yunanistan'a geçmeye çalışırken alıkonan mülteciler, Yunan güvenlik güçlerince dövülerek Türkiye tarafına bırakıldıklarını ifade etti. Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde tedavi edilen göçmenler, İl Göç İdaresine gönderildi.

Vücutlarında darp izleri olan mülteciler, yaşadıklarını tercüman aracılığıyla anlattı.

"ELLERİMİ BIÇAKLA KESTİLER"

İran uyruklu 23 yaşındaki Balen Muhammed Zilan, bir süre Türkiye'de kaldıktan sonra Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a geçtiğini söyledi. Yunanistan polisince alıkonduğunu belirten Zilan, "Yunanistan'da bizi dövdüler. Ellerimi bıçakla kestiler. Yaralı halde geri gönderdiler" dedi.

Afganistan uyruklu 33 yaşındaki Rehber Yusufi de eşiyle birlikte İsveç'e gitmek için yola çıktığını belirterek "Yunanistan'a geçiş yaptık. Orada eşime ve bana kötü davrandılar. 5 Yunan polisi beni 2 saat demir sopalarla dövdü. Kolum kırıldı, sırtımda ve bacaklarımda morluklar oluştu. Beni bu halde geri gönderdiler" ifadelerini kullandı.

Mısır uyruklu 15 yaşındaki Ahmed Mehdi adlı çocuk ise Avrupa'ya gitmek için Yunanistan'a geçtiğini anlattı. Yunan polisince alıkonduğunu dile getiren Mehdi, "İnsan kaçakçılarıyla Yunanistan'da yürüyorduk. Yunan polisi gelince kaçarken yere düştüm, yerde vurmaya başladılar. Demir sopalarla vurdular, bacağım kırıldı" diye konuştu.

Yunanistan, uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu belirtilse de "deport" ya da "push back" de (geri itme) denilen uygulamayla ülkeye giren binlerce kişiyi Türkiye’ye geri gönderiyor. Yunanistan, gecenin ilerleyen saatlerinde özelikle sis ve yağışlı günlerde nehrin karşı tarafından, ağaçlık alanlardan mültecileri bota bindirip Türkiye’ye zorla itiyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Savcılık yok edilen Dipsiz Göl için soruşturma başlattı

SONRAKİ HABER

İstanbullu emekçiler 8 Aralık’ta “insanca yaşam” talebiyle miting yapacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...