29 Kasım 2019 09:47

AKP'li belediye 5 zabıtayı 30 günde müdür yapmış

Kamu Görevlileri Etik Kurulu, 2014’te Adana Yüreğir’in AKP'li Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın sınavsız atamalar yaptığını tespit etti.

Fotoğraf: Yüreğir Belediyesi / Instagram

Paylaş

Kamu görevlilerinin uymaları gereken etik davranış ilkelerini belirleyen, bu ilkelere uymadığı iddia edilen görevliler hakkında araştırma yapan ve tespit ettiği usulsüz işlemleri ilgili kamu idaresine bildiren Kamu Görevlileri Etik Kurulu, 2014 yılında sınavsız atamalarla “müdürlükler dağıtan” AKP’li belediye başkanı hakkında “ihlal” kararı verdi.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre Adana Yüreğir’de 2009 ile 2019 yılları arasında belediye başkanlığı yapan 31 Mart yerel seçimlerinde aday gösterilmeyen AKP’li Mahmut Çelikcan’ın atama kararlarını inceleyen Kamu Görevlileri Etik Kurulu, ihlal tespitinde bulundu. Etik Kurulu, belediyeye 2014 yılında bir aylık süre içerisinde beş kez vekaleten zabıta müdürü atandığını, bu müdürlerin sınav yapılmadan başka dairelere müdür yapıldığını saptadı. Kurul kararında ismi verilmeyen belediyedeki atamaların idari teamüllere aykırı olduğunu belirtildi.

Kamu Etik Kurulu’nun tespitine göre, vekaleten müdürlüğe getiren zabıtalar, sırasıyla Zabıta Müdürü, Ruhsat ve Denetim Müdürü, Park ve Bahçeler Müdürü, Makine İkmal, Bakım, Onarım Müdürü ve Tesisler Müdürü olarak atandı.

Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun soruşturmasının ardından bir savunma hazırlayan Çelikcan, “Kamuda edindiği tecrübe” neticesinde bu atamaları yaptığını öne sürdü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Balkonda inceleme yapan polis, Rabia Naz Komisyonu'na konuştu: Parmak izi yoktu

SONRAKİ HABER

Duvarlarına 'Defol Alevi' yazılan aile: Endişeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...