29 Kasım 2019 05:47

Rektör, şoförünü İletişim Fakültesi Sekreterliğine mi atadı?

Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek'in İletişim Fakültesi Sekreterliği görevine makam şoförünü atadığı iddia edildi. Şartları taşıyan akademisyenlerin de boş kadrolara atanmadığı belirtildi.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Munzur Üniversitesi'ndeki atamalarda “usulsüzlük” yapıldığı iddia edildi. Mezopotamya Ajansında yer alan iddialara göre, Rektör Ubeyde İpek, boş kadrolara atamaları liyakat sistemine göre değil, yakınlık ilişkisine göre belirliyor. Son olarak İpek’in 10 yıl makam şoförlüğünü yapan Yunus Başarır’ın 2 yıl boş bırakılan İletişim Fakültesi Sekreterliğine atandığı belirtildi.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nden Temmuz 2018’de mezun olan Başarır’ın lisans diplomasını alması sonrası yeni atama dönemiyle birlikte Mayıs’ta İletişim Fakültesi Sekreterliği'ne ataması yapıldı.

20'YE YAKIN KADRO 5 YILDIR BEKLETİLİYOR

Makam şoförünü İletişim Fakültesi Sekreterliği'ne atamanın yanı sıra Rektör Ubeyde İpek'in 20'ye yakın atama bekleyen boş kadronun olduğu üniversitede bu şartları taşıyan idari personel ile akademisyenlerin bulunmasına rağmen 5 yıldır bu kadroları boş bıraktığı da öne sürülüyor. (Dersim/MA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da Tahir Elçi anısına yapılmak istenen fotoğraf sergisine izin verilmedi

SONRAKİ HABER

Kültür ve Turizm Bakanlığı destek verdiği 15 filmi açıklamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...