28 Kasım 2019 22:36

CHP'li Ali Keven, Yozgat Şehir Hastanesi’nin sorunlarını TBMM'ye taşıdı

TBMM’de yaptığı konuşmada Yozgat Şehir Hastanesi’nde yaşanan sorunları dile getiren CHP'li Ali Keven, "Uzman doktor sayısı yeterli değil, hastalar büyükşehirlere gitmek zorunda kalıyor" dedi.

Fotoğraf: yozgatsehir.saglik.gov.tr

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, TBMM’de yaptığı konuşmada Yozgat Şehir Hastanesi’nde yaşanan sorunları dile getirdi.

Şehir Hastanelerinde doktorların çalışmak istemediğini ve mecburi hizmeti dolunca tayin istediklerini belirten Keven, kanser hastaları için gerekli birçok cihazın da bulunmadığını kaydetti.

Şehir Hastanesi'ne dışarıdan bakınca çok güzel bir bina gibi göründüğünü belirten Keven, "Ama maalesef uzman doktor sayısı yeterli değil. Hastalar büyükşehirlere gitmek zorunda kalıyorlar. Şehir Hastanesi’nde ki yap işlet devret sistemi ve hasta garantisi doktorların üzerinde baskı oluşturmakta ve hizmet süresi dolan doktorlar başka illere tayin istemektedirler. Yozgat Şehir Hastanesi’nde radyoterapi cihazı dahi yok ve kanser hastaları her hafta onca zahmet çekerek Ankara’ya, Kayseri’ye gitmek zorunda kalıyorlar. Şehir Hastaneleri’ne aktarılan milyarlarca liraya rağmen büyükşehirlere veya özel hastanelere gitmek zorunda kaldıklarından dert yanıyorlar” dedi.

Şehir Hastanelerine verilen hasta garantisini tutturmak için ilçelere doktor gönderilmediğini söyleyen Keven, kadın doğum uzmanı ve çocuk doktoru bulunmayan ilçeleri gündeme getirdi.

“Çocuk doktoru ve kadın doğum uzmanı bulunmayan ilçelerimiz var. Aydıncık, Kadışehri, Şefaatli, Çayıralan, Çandır ilçelerimizde bir kadın, bir anne kontrol için her hafta 70-80 kilometre il merkezine gitmek zorunda kalıyor. Bu ilçelere neden uzman doktor atanmıyor? Seksen bin nüfusu olan Sorgun ilçemizde ise Devlet Hastanesi’nde önemli branşlarda uzman doktor yok. Röntgen çalışanı sayısı yeterli değil. Sadece 2 röntgen teknisyeni çalışıyor. Şehir hastanesinin garanti sayısını tutturmak için doktor ve sağlık personeli ilçelere yeterli sayıda gönderilmiyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yönetmen Gülsün Odabaş: Son Eylül’ü film olsun diye çekmedik

SONRAKİ HABER

İstanbul Şehir Hatları, İDO ve BUDO'da sefer iptalleri (29 Kasım 2019)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...