28 Kasım 2019 18:28

"Kadınlar, Diller, Öyküler" yarışmasının kazananları belli oldu

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube tarafından düzenlenen "Kadınlar, Diller, Öyküler" adlı öykü yarışmasının kazananlarına ödülleri törenle takdim edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube'nin düzenlediği "Kadınlar, diller, öyküler" adlı öykü yarışmasının kazananları belli oldu.

Kültür Park İzmir Sanat'ta gerçekleşen ödül töreninde açılış konuşmasını yapan şubenin kadın sekreteri Eylem Tunalı "Yarışmayı mart ayında başlattık. Gelen öykü sayısı bizim beklediğimizden fazlaydı, yurt dışından bile katılım oldu. Yarışmaya katılan tüm kadınlara teşekkür ederiz, sesimize ses oldular" dedi.

Kadınlar olarak sık sık bir araya geldiklerini ve yaşamın her alanında seslerini duyurmaya çalıştıklarını ifade eden Tunalı, "Biz istedik ki duygularımız, sesimiz, yaşamımız, dillerimiz karışsın birbirine. Duygularımız ortaklaşsın ve her dilden, her yürekten öykülerimiz yayılsın her yere. Öykülerinizi okumaya, sizi dinlemeye hazırız, bizimle paylaşır mısınız dedik, tüm kadınlara" diye konuştu.

Yarışmayı ve etkinliği kolektif şekilde hazırladıklarını dile getiren Tunalı, katkı sunan herkese ve tüm kadınlara teşekkür etti.

Yarışmada 44 öykü üzerinden yapılan değerlendirmeler sonucu birincilik ödülünü "Güneş Işıltılı Lotus" adlı öyküsüyle Ersin Köseoğlu, ikincilik ödülünü "Kör Nokta" adlı öyküsüyle Güler Kalem, üçüncülük ödülünü "Kuşların da Canı Var" öyküsüyle Seyhan Aslan Hanotte, jüri özel ödülünü "Qolinc (Sancı)" adlı öyküsüyle Neriman Yağız almaya hak kazandı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İletişim-İş, insanca yaşanacak bir ücret talebiyle bildiri dağıttı

SONRAKİ HABER

"Batmadan" Suç ve Ceza Film Festivali'nde en iyi film seçildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...