28 Kasım 2019 16:05

Otomotiv patronları 30 milyar dolar ihracatı geçecek

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, otomotiv sektöründe ihracatının yıl sonunda 30 milyar doları aşacağını açıkladı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

OYAK Renault, Tofaş, Mako gibi dev otomotiv firmalarının üyesi olduğu Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, otomotiv sektöründe ihracatının yıl sonunda 30 milyar doları aşarak, bu alanda rekorun kırıldığı geçen senenin ardından en yüksek ikinci değerine ulaşacağını söyledi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, 2019'un Ocak-Ekim döneminde Türkiye otomotiv endüstrisinin ihracatının 25,4 milyar dolara çıktığını belirtti. Sektörün “tüm zamanların en yüksek dış satım rakamı”nı 31,6 milyar dolarla geçen yıl yakaladığını söyleyen Çelik, bu çerçevede bakıldığında 2019'un 2018'e göre yüzde 3,5 geride gittiğini ifade etti.

2017’DEN İTİBAREN İVME YAKALANDI

Çelik, sektörün yılın 10 ayındaki performansının, kalan süreçle ilgili ipuçları verdiğini belirterek şöyle devam etti:

“Yıl sonunda 30 milyar doları çok rahat geçeceğimizi görüyoruz. 30 milyar dolarlık ihracat, otomotiv endüstrisi açısından bir eşik, bu rakamı rekor kırdığımız 2018 yılında geçmiştik. Bu yıl 30 milyar doları, hatta 31 milyar doları geçebileceğimizi öngörüyoruz. En yüksek ikinci ihracat yılı olacak diyebiliriz. 2017 yılında 28,5 milyar dolardı. 30 milyar dolara en yakın yılımız 2017 idi. Ondan önceki yıllarda zaten 25 milyar doların altında ihracatımız vardı. Bu yıl 31 milyar dolarlık ihracat tabii ki başarılı bir sonuç. Bu rakam Türkiye ihracatının da yüzde 17'lik bir kısmını kapsıyor.” (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

SBF Dekanlığı hoca ve öğrencilerine sahip çıkmıyor

SONRAKİ HABER

Katledilen Güleda Cankel'in babası: Mahkemenin en büyük cezayı vermesini istiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...