28 Kasım 2019 15:55

Bucalılar 25 Kasım etkinliğinde bir araya geldi

Bucalılar,  25 Kasım nedeniyle BEKEV'in düzenlediği Ozan Dolu Anadolu konserinde bir araya geldi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bucalılar,  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü sebebiyle Buca Evka-1 Kadın Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (BEKEV) düzenlediği Ozan Dolu Anadolu konserinde bir araya geldi. Buca Protestan Baptist Kilisesi'nin salonunda düzenlenen etkinlikte BEKEV adına Gülcan Kayalı konuştu.

Mirabel kardeşlerden bugüne kadınların mücadelesinin dünyanın dört bir yanında sürdüğünü dile getiren Kayalı, "Dün Dominik’te katledilen Mirabellerdik bugün Şili’de katledilen pandomim sanatçısı Daniella Carrasco ya da gazeteci Albertina Martinez Burgos'uz. Bizler mücadele ettikçe güçlenir kanat çırptıkça özgürleşiriz" dedi.

Kadınlara yönelik saldırının her alanda artarak devam ettiğini ifade eden Kayalı, "Üretim alanlarından uzaklaştırıyorlar. Çalıştığımızda çoğu zaman ise erkeklerle aynı işi yapmamıza rağmen eşit ücret bile alamıyoruz. İşten çıkartmalarda ilk olarak kadınlar hedef alınıyor. Çünkü bizlerin yerini evde kalıp yemek yapmak, çocuk bakmak olarak görüyorlar. Koton’da, SF Tekstil’de sendikalı oldukları için çoğunluğu kadın işçiler işten çıkartıldı. Binlerce kadın kriz bahanesiyle işsiz bırakıldı" diye konuştu.

"TÜM BU SALDIRILARA KARŞI HEP BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ"

Yeni yargı reform paketinde kadınların kazanımlarının da elinden alınmak istendiğini belirten Kayalı, "İstanbul sözleşmesini kaldırmak istiyorlar. Yine aynı reform paketinde daha önce gündeme getirdikleri ama kadınların tepkisinden dolayı geri çektikleri, çocukları tecavüzcüsüyle evlendirmenin önünü açan yasayı gündeme getiriyorlar. Bizlerin bunu kabul etmesi mümkün değildir. Bizler tüm bu saldırılara karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

Konuşmanın ardından söz alan BEKEV Yönetim Kurulu Başkanı Nefize Selçuk, "Bu etkinliği başta Dominik'te katledilen Mirabel Kardeşlere, Şili’de katledilen sanatçı Daniella Carrasco’ya, evinde şüpheli bir şekilde ölü bulunan gazeteci Albertina Martinez Burgos’a, yine Şili'de, Ekvador'da, Lübnan'da, Irak'ta, İran’da direnen tüm kadınlara ve katledilen tüm kadınlara ithafen yapıyoruz" dedi.

Etkinlik, derneğin etkinliklerini tanıtan sinevizyon gösterimi ve konserle son buldu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bankalar günlük limit üzeri para çekimine de ücret getirdi

SONRAKİ HABER

SBF Dekanlığı hoca ve öğrencilerine sahip çıkmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa