28 Kasım 2019 13:45

Instagram, WhatsApp ve Facebook'ta erişim problemi

Instagram, Whatsapp ve Facebook'ta dünya genelinde erişim sıkıntısı yaşanıyor. Facebook'tan "Sorun için üzgünüz ve işleri en kısa sürede normale döndürmek için çalışıyoruz" açıklaması yapıldı.

Görsel: Pixabay

Paylaş

Sosyal ağlar Instagram, Facebook ve Whatsapp’ta dünya genelinde kesinti yaşanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Instagram, Whatsapp ve Facebook servislerinde dünya genelinde kesintiler yaşanmaktadır. Global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir" dedi. Facebook'tan yapılan açıklamada da "Sorun için üzgünüz ve işleri en kısa sürede normale döndürmek için çalışıyoruz" denildi.

Instagram kullanıcıları, platformdaki yeni paylaşımlara erişim konusunda sorun yaşarken, “akış yenilemedi” ve “içerik yüklenemedi” uyarılarıyla karşılaşıyor. Instagram’da yaşanan erişim sorunlarıyla benzer şikayetler eş zamanlı olarak Facebook ve WhatsApp için de gelmeye başladı. Facebook ve WhatsApp’ta da görseller yüklenemezken, kullanıcılar önceden yüklü fotoğrafların görüntülenmesinde de uyarı mesajlarıyla karşılaşıyor.

Türkiye saati ile 16:00’dan itibaren başlayan erişim sorunlarının özellikle Avrupa’da yaşandığı gözleniyor.

Sorununa dair Twitter üzerinden açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Instagram, Whatsapp ve Facebook servislerinde dünya genelinde kesintiler yaşanmaktadır. Global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir" dedi.

Facebook tarafından da #facebookdown etiketiyle Twitter'dan yapılan açıklamada "Bazı kişilerin uygulamalarımızda resim, video ve diğer dosyaları yüklerken veya gönderirken sorun yaşadıklarının farkındayız.  Sorun için üzgünüz ve işleri en kısa sürede normale döndürmek için çalışıyoruz" denildi. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Yaptığı 23 suç duyurusuna takipsizlik verilen kadın eski eşi tarafından öldürüldü

SONRAKİ HABER

İşten atılan Hürriyet çalışanları #HakkımızıVerin etiketi ile kampanya başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa