28 Kasım 2019 14:20

4 gazeteciye “Devletin yargı organlarını alenen aşağılamak” gerekçesiyle hapis cezası

Gazeteciler İshak Yasul, Kenan Kırkaya, Özgür Paksoy ve Selman Keleş'e çeşitli haber ve köşe yazıları gerekçe gösterilerek 5 ay hapis cezası verildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Gazeteci Aziz Oruç, Selman Keleş, Özgür Paksoy, Kenan Kırkaya, İshak Yasul ve Ersin Çaksu’nun Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin yayımlanan nüshalarında yer alan çeşitli haberler ve köşe yazıları gerekçe gösterilerek yargılandığı davanın duruşmasında mahkeme Yasul, Kırkaya, Paksoy ve Keleş'e ceza verdi. 

Gazeteci Aziz Oruç, Selman Keleş, Özgür Paksoy, Kenan Kırkaya, İshak Yasul ve Ersin Çaksu’nun Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin 21 Ekim – 1 Kasım 2016 tarihleri arasında yayımlanan nüshalarında yer alan çeşitli haberler ve köşe yazıları gerekçe gösterilerek yargılandığı davanın karar duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya yargılananlar katılmazken, avukat Özcan Kılıç hazır bulundu. 
 
Gazeteciler Ersin Çaksu ve Aziz Oruç hakkında çıkarılan yakalama emirlerinin henüz infaz edilmediği belirtildi. 
 
Avukat Özcan Kılıç, müvekkillerinin beraatını, aksi bir durumda ise lehe olan hükümlerin uygulanmasını ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına talep etti.

ÇAKSU İLE ORUÇ’UN DOSYALARI AYRILDI

Kararını veren mahkeme Aziz Oruç ile Ersin Çaksu’nun dosyalarının ayrılmasına hüküm etti.
 
Mahkeme, İshak Yasul, Kenan Kırkaya, Özgür Paksoy ve Selman Keleş'e “Devletin yargı organlarını alenen aşağılamak” gerekçesiyle 5 ay hapis cezası verdi. Mahkeme Yasul, Kırkaya ve Paksoy’a verdiği cezanın hükmünün açıklamasını geriye bıraktı. Keleş hakkında verilen ceza ise erteledi. 

GAZETECİ MEHMET FIRAT ÖKSÜZ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Mersin'de Mezopotamya Ajansı muhabiri Mehmet Fırat Öksüz sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle ifade vermek için gittiği  İl Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alındı. Öksüz'ün ifadesi alınarak serbest bırakılacağı öğrenildi. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Gentes bünyesinde çalışan inşaat işçileri verilmeyen hakları için direniyor

SONRAKİ HABER

Yaptığı 23 suç duyurusuna takipsizlik verilen kadın eski eşi tarafından öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...