28 Kasım 2019 13:40

Yozgat Şehir Hastanesinde hasta garantisi baskısı doktorları tayine zorluyor

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Şehir Hastanelerinde yaşanan sorunları Meclis gündemine taşıdı, doktor ve hastaların yaşadığı sorunlara değindi.

Fotoğraf: Sercan Küçükşahin/AA (Arşiv)

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, TBMM’de yaptığı konuşmada Yozgat Şehir Hastanesi’nde yaşanan sorunları dile getirdi.
Şehir Hastanelerinde doktorların çalışmak istemediğini ve mecburi hizmeti dolunca tayin istediklerini belirten Keven, kanser hastaları için gerekli birçok cihazın ise bulunmadığını kaydetti.

Sağlık Bakanı’nın bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamalara göre ise Şehir Hastaneleri’ni işleten şirketlere hasta garantisi ve kira ödemesi için 2022 yılına kadar toplam 57 milyar lira para aktarılmış olacak.

Yozgat Şehir Hastanesindeki sorunlara değinen Keven, “Dışına bakınca çok güzel bir hastane binası var, adı Şehir Hastanesi. Ama maalesef uzman doktor sayısı yeterli değil. Hastalar büyükşehirlere gitmek zorunda kalıyorlar. Şehir Hastanesi’ndeki yap işlet devret sistemi ve hasta garantisi doktorların üzerinde baskı oluşturmakta ve hizmet süresi dolan doktorlar başka illere tayin istemektedirler. Yozgat Şehir Hastanesi’nde radyoterapi cihazı dahi yok ve kanser hastaları her hafta onca zahmet çekerek Ankara’ya, Kayseri’ye gitmek zorunda kalıyorlar. Şehir Hastaneleri’ne aktarılan milyarlarca liraya rağmen büyükşehirlere veya özel hastanelere gitmek zorunda kaldıklarından dert yanıyorlar.”

Şehir Hastanelerine verilen hasta garantisini tutturmak için ilçelere doktor gönderilmediğini söyleyen Keven, kadın doğum uzmanı ve çocuk doktoru bulunmayan ilçeleri gündeme getirdi: “Aydıncık, Kadışehri, Şefaatli, Çayıralan, Çandır ilçelerimizde bir kadın, bir anne kontrol için her hafta 70-80 kilometre il merkezine gitmek zorunda kalıyor. Bu ilçelere neden uzman doktor atanmıyor? Seksen bin nüfusu olan Sorgun ilçemizde ise Devlet Hastanesi’nde önemli branşlarda uzman doktor yok. Röntgen çalışanı sayısı yeterli değil. Sadece 2 röntgen teknisyeni çalışıyor. Şehir Hastanesinin garanti sayısını tutturmak için doktor ve sağlık personeli ilçelere yeterli sayıda gönderilmiyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Metal işçisinden mektup: Biz köle değiliz

SONRAKİ HABER

Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan'a tehdit telefonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...