28 Kasım 2019 10:44

Aliağa’da direnen işçiler topladıkları imzaları belediyeye iletti

İzmir Aliağa Belediyesi'ndeki işlerine son verilen ve işe geri dönmek için Demokrasi Meydanı'nda direnişlerini sürdüren işçiler, işten atmalara karşı topladıkları imzaları belediyeye iletti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Aliağa Belediyesinden atılan işçiler, 197 gündür devam eden direnişleri boyunca topladıkları imzaları belediyeye iletti.

İşten çıkarılan 250 belediye işçisinin işe iade edilmesi ve işten çıkarmaların yasaklanması için 197 gündür Aliağa Demokrasi Meydanı'nda direnen belediye işçileri, direnişleri boyunca Aliağa halkından topladıkları imzaları, düzenledikleri basın açıklaması ile duyurarak ilgili kurumlara iletti.

Belediye binası önünde düzenlenen açıklamada işçiler adına konuşan Genel-İş 5 No'lu Şube Yöneticisi Sinan Uğur, “Bugün direnişimizin 197’nci günü. 197 gündür direnişimizin simgesi olan Demokrasi Meydanı'ndan haksızlıklara, yoksullaştırmalara, sendikasızlaştırma ve esnek çalışma modeli üzerinden yaratılmak istenen vahşi sosyal politikalara, doğanın rant uğruna talan edilmesine hayır şiarıyla haklı mücadelemizi yürüttük” dedi.

Aliağa’nın sokaklarında, pazarında, en azı 8 yıllık çalışmış olan 250 belediye işçisinin işten çıkarıldığını yağmur, çamur demeden Aliağa halkına anlattıklarını ve imza topladıklarını dile getiren Uğur "Topladığımız bu imzalar, bizi işimizden edenlere 'Yetkilerinin sınırını bil, hiçbir halk iradesi insanların işinden olmasını istemez' mesajıdır. Biz de bu mesajı başta Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar olmak üzere bizim işimizden olmamıza  neden olan siyası parti merkezlerine ileteceğiz. 12 Aralık’ta başlayacak davalarımıza tüm dostlarımızı bekliyoruz" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Deniz Kılıç'a 3 yıl hapis cezası verildi

SONRAKİ HABER

Hrant Dink davası | “Samast’ın görüntülerini biz çektik ama basına vermedik”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...