28 Kasım 2019 08:26

Uluslararası Af Örgütü: Ahmet Altan serbest bırakılmalı 

Uluslararası Af Örgütü, tutuklu bulunan Gazeteci Yazar Ahmet Altan için imza kampanyası başlattı, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e mektup yazdı.

Paylaş

Uluslararası Af Örgütü Gazeteci Yazar Ahmet Altan’ı düşünce mahkumu ilan etti ve imza kampanyası başlattı, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e mektup yazdı.

Af Örgütü; “Ahmet Altan serbest bırakılmalı” başlığını taşıyan açıklamasında “Taraf gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni ve Türkiye’nin önde gelen yazarlarından olan Ahmet Altan düşünce mahkumudur; bu nedenle derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmalıdır” dedi. 

Üç yıldan uzun süren tutukluluk sürecinin ardından 4 Kasım’da tahliye edilip 12 Kasım’da tekrar gözaltına alınan ve tutuklanan Ahmet Altan hakkında yapılan açıklamada kararın siyasi ve keyfi olduğuna vurgu yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: “Bu karar, aynı zamanda, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin kişinin keyfi şekilde hürriyetinden yoksun bırakılmasını yasaklayan 5. Maddesi’ni ihlal etmektedir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yetkililer bakımından kötü niyet unsuru bulunduğunda keyfiyetin doğabileceğini belirtmiştir. Ahmet Altan’ın keyfi olarak cezaevinde tutulması, haklarının ağır ihlalidir.” 

ADALET BAKANINA MEKTUP

Af Örgütü ayrıca Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e hitaben bir mektup kaleme alarak Altan’ın tutuklanma sürecini anlattı ve “Size, yalnızca ifade özgürlüğü hakkını kullandığı için cezaevine konulan ve bu nedenle düşünce mahkumu olan Ahmet Altan’ı derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakmanız çağrısında bulunuyorum” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere'de hükümetin sağlık sistemini ABD’ye satma planı ifşa edildi

SONRAKİ HABER

Özgür Gündem ana davasında açıklanması beklenen mütalaa okunmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...