27 Kasım 2019 17:58

Ahmet Aras: Bodrum’u sadece 3 aylık değil 3 bin 500 yıllık tarihi ile tanıtacağız

Ankara'da gazetecilerle bir araya gelen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "İstanbul zihniyetini Bodrum’a getirirseniz bu alanları yok etmiş olursunuz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ankara Grand Hotel'de Bodrum'u ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak istediklerini söyleyerek gazetecilerle kahvaltıda buluştu. Aras, Bodrum'u sadece deniz kum ve güneşten ibaret 3 aylık bir turizm kenti olarak değil 3 bin 500 yıllık tarihi ile tanıtacaklarını söyledi.

Bodrum'un son zamanlarda pahalılık, eğlence ve imar kirliliği ile gündeme geldiği ancak bu algıyı değiştirerek Bodrum'u her alanda ayağa kaldıracaklarını ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Bodrum'u 3 bin 500 yıllık tarihi ile, 101 kentin başkenti olan Karya uygarlığı ile tanıtacağız. Deniz, kum ve güneşiyle bilinen 3 aylık olan turizmi 12 aya çıkaracağız” dedi. Bodrum'un aynı zamanda tarım alanlarına da sahip olduğunu ve bu alanda da çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Aras, kooperatifleşme süreciyle yerli şaraplarını üretmeye başlayacaklarını belirterek 2-3 Aralık tarihleri arasında tarım çalaıştayı yapacaklarının da bilgisini verdi. Bodrum'un İstanbul'dan sonra uluslararası platformda tanınan ikinci yer olduğunu dile getiren Aras, "Yerelden ziyade ulusal düzeyde de Bodrum'a ne katabiliriz derdiyle Ankara'dayız. Bakanlık düzeyinde de görüşmelerimizi devam ettirerek Bodrum’u her alanda yeniden hakettiği değerleriyle ortaya çıkarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

"BODRUM’UN GÖKDELENLERE İHTİYACI YOK BUTİK KALMALI"

İmar Barışı nedeniyle Bodrum’da kaçak yapıların ve plansız yapılaşmanın önünün açıldığını belirten Aras, “Bodrum’un büyük projelere, gökdelenlere ihtiyacı yok, Bodrum butik kalmak zorunda. İstanbul zihniyetini Bodrum’a getirirseniz bu alanları yok etmiş olursunuz. Şu anda tespit ettiğimiz 5 bin kaçak yapı var, bunların yıkımına başlandı ve devam edecek. Bodrum’u hep birlikte bitki örtüsüne zarar vermeden doğası ve tarihiyle tanıtacağız” diyerek sanat ve kültürel çalışmalara da ağırlık vererek çalışmlara başladıklarını bildirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Berat Albayrak: KYK borçlarıyla ilgili çalışma yapıyoruz

SONRAKİ HABER

Çorum'da kadına yönelik şiddet tartışıldı: Temelinde toplumsal eşitsizlik yatıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...