27 Kasım 2019 13:43

Erdoğan: Bizi içimizden atılan güller yaralamıştır

MÜSİAD Vizyoner'19 toplantısında konuşan Erdoğan, Babacan ve Davutoğlu için isim vemeden "Bizi düşmanlarımızın attıkları taşlardan ziyade içimizden atılan güller yaralamıştır" dedi.

Fotoğraf: Ahmet Bolat/AA

Paylaş

MÜSİAD Vizyoner'19 toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ekonominin toparlandığını ve Türkiye'nin geleceğe güvenle baktiğinı iddia etti. Ali Babacan ve Ahmet Dovutoğlu'nun yeni parti çalışmalarına ilişkin isim vermeden konuşan Erdoğan, "Bizi bu zorlu süreçte düşmanlarımızın attıkları taşlardan ziyade içimizden atılan güller yaralamıştır" dedi.

"TÜRKİYE'YE EKONOMİDE ÇAĞ ATLATTIK, DEMOKRASİMİZİ GÜÇLENDİRDİK"

Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen MÜSİAD Vizyoner’19 Zirvesindeki konuşmasında Erdoğan, Türkiye'nin makro ekonomide çağ atladığını iddia eetti. Demokrasinin de güçlendiğini öne süren Erdoğan hak ve özgürlük alanının genişlediğini şu sözlerle savundu:

"Hem makro ekonomide hem alt yapıda hem temel hizmet alanında Türkiye'ye kelimenin tam anlamıyla çağ atlattık. Asırlık ihmalleri kısa sürede telafi etmekle kalmadık, ülkemizi çok daha ileriye taşıdık. Milli iradenin üstünlüğünü tahkim ederek demokrasimizi güçlendirdik. Hak ve özgürlük alanlarını genişlettik. Devletimizle milletimiz arasında geçmişte olmadığı kadar yakın ve güçlü bir bütünleşme sağladık."

"EKONOMİSİNİ TOPARLAMIŞ BİR ÜLKE OLARAK YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ"

Bir kez daha Gezi direnişini hedef alan Erdoğan, Türkiye'nin ekonomisini toparlamış bir ülke olarak yoluna devam ettiğini savundu. Erdoğan şöyle devam etti:

"2023 hedeflerimizi ilan ettiğimizde pek çokları dudak bükmüştü. Türkiye hızla bu hedefleri gerçekleştirme yoluna girince de ardı ardına saldırılar yaşamaya başladık. Gezi olaylarıyla ilk işareti ortaya çıkıp 17-25 Aralık darbe girişimiyle devam eden hendek hadiseleri ve ardından terör saldırılarıyla tırmanan, 15 Temmuz darbesiyle doğrudan milleti hedef alan, ülkemizi güney sınırlarından kuşatma girişimiyle süren bir süreç yaşadık. Ancak ne yaptılarsa Türkiye'yi hedeflerinden koparmayı başaramadılar. Bugün ekonomisini toparlamış, güney sınırlarındaki kuşatmayı kırmış, birlik ve beraberliğini koruyan bir ülke olarak yolumuza devam ediyoruz. Geleceğimize güvenle bakıyoruz, umutlarımızı tazeliyoruz."

"HERKESİN MİLLETİMİZE YAR OLMASINI BEKLERDİK"

"Bizi bu zorlu süreçte düşmanlarımızın attıkları taşlardan ziyade içimizden atılan güller yaralamıştır. Aşık Reyhani ne güzel söylemiş, 'Dağ odur ki üzerinde kar ola, bülbül odur ki ötüşünde zar ola, dost odur ki dar gününde yar ola, geniş günde düşman bile yar olur.' Evet biz de ülkemizin dar günlerinde fikrine, zikrine, siyasetine bakmaksızın herkesin milletimize yar olmasını beklerdik. ama maalesef bu konuda sürekli hayal kırıklığı yaşıyoruz."

 

BOR KARBÜRÜ

Türkiye'de bor madenini değerlendirecek çalışmaların kendi dönemlerinde yapıldığını söyleyen Erdoğan, boru işlediklerini, geliştirdiklerini, ürüne dönüştürdüklerini, taktik araçlarda, helikopterlerde, uçaklarda, top namlularında, askeri kıyafetlerde zırh olarak kullanılabilecek olan bor karbürü üretimine başlayacaklarını belirtti.

"GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ ÇOK İYİ GİDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

 

"Ülkemizdeki elektronik devlet veya dijital Türkiye kullanıcı sayısı 44 milyonu geride bıraktı. Uzay teknolojisinde devrim niteliğinde adımlar atıyoruz. Türkiye Uzay Ajansı'nı kurduk. Türksat 4A'yı 2014'te, Türksat 4B'yi 2015'te uzaya göndermiştik. İnşallah Türksat 5A'yı önümüzdeki yıl, Türksat 5B'yi 2021'de uzaya yolcu ediyoruz. Asıl önemlisi 2022 yılında yerli haberleşme uydumuz Türksat 6A'yı devreye almış olacağız.Türkiye 3G teknolojisine 2009'da ve bunun yanında da 4,5G teknolojisine de 2016'da geçmişti. Hedefimiz uçtan uca yerli ve milli 5G haberleşme teknolojisini 2021 yılında hizmete sunmaktır. Görüldüğü gibi oldukça iyi gidiyoruz. Eksiklerimiz ve aksaklıklarımız olmakla beraber dijital dünyayı yakalama konusundaki kararlılığımız tamdır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yurt dışına götürülme vaadiyle dolandırılan işçiler hacizlik oldu

SONRAKİ HABER

Saman fiyatı el yakıyor, kış geldi ama koyunlar hâlâ otlaklarda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa