27 Kasım 2019 11:56

Tutuklu Avukat Fuat Şengül için meslektaşları oturma eylemi yaptı

ÇHD ve ÖHD üyesi avukatlar, 21 Kasım'da tutuklanan Avukat Fuat Şengül'ün serbest bırakılması talebiyle İzmir Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), geçtiğimiz hafta tutuklanan Avukat Fuat Şengül için İzmir Adliyesi önünde sessiz oturma eylemi yaptı.

ÇHD ve ÖHD'li avukatların adliye vestiyeri önünde yapmak istediği sesiz oturma eylemine başsavcı izin vermezken avukatlar da eylemi adliye binası önünde gerçekleştirdi. "Avukat Fuat Şengül mesleki faaliyetleri nedeniyle tutuklandı, derhal serbest bırakılsın!" yazılı pankart açan avukatlar adına ÖHD İzmir Şubesi Eş Başkanı Fatma Demirer konuştu.

Demirer, açıklamalarının başsavcı eliyle engellenmesinin hukuka aykırı olduğunu söyledi. Avukat Fuat Şengül'ün mesleki faaliyetinden dolayı tutuklandığını belirten Demirer, "Meslektaşımızın yanındayız. Avukatlık faaliyetleri nedeni ile bir avukat yargılanamaz, bu hukuka aykırıdır. Savunma yargılanamaz" dedi.

Daha sonra söz alan ÖHD Yönetim Kurulu ve Baro İnsan Hakları Merkezi Üyesi Nazan Sakallı Aktaş ise Şengül'ün tutuklandığı günden beri koğuşa verilmeyip tecrit altında olduğunu söyleyerek "Tutuklandığı 4 gün boyunca kendisine kıyafetleri verilmedi, en temel ihtiyaçları karşılanmadı. Bir gün boyunca yemek ve su ihtiyacı karşılanmadı. Fuat aynı zamanda tansiyon hastası. Şu an koğuşa verilmediği, revirde tutulduğu için tansiyon ilacı yazdırması da engelleniyor. Elinde kalan ilaçlarını idareli kullanmaya çalışıyor. Arkadaşımızın avukatları olarak bu uygulamanın işkence suçu oluşturduğunu söylüyoruz. Bununla ilgili gerekli şikayetleri yapacağız. Fuat Şengül serbest bırakılsın, savunmaya dokunma" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği İzmir Şubesi Üyesi Avukat Fuat Şengül, Balıkesir’de eski bir müvekkiliyle yaptığı bir görüşmeden dolayı hakkında açılan soruşturma kapsamında 21 Kasım tarihinde tutuklandı. Şengül, Balıkesir Kepsüt L tipi Cezaevine gönderildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, resmi ilan düzenlemesine tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Avrupa Parlamentosu Avrupa ülkelerine ‘IŞİD’li yurttaşlarınızı alın’ çağrısı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...