27 Kasım 2019 09:50

Gaziemir Belediyesi işçileri: Hodri meydan, sandık kuralım o zaman

Gaziemir Belediyesinde çalışan Genel-İş üyesi işçiler, yaşadıkları sorunlarda ve iş bırakma eylemlerinde yanlarında görmedikleri için Belediye-İş'ten istifa ettiklerini söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Gaziemir Belediyesi’nde Belediye-İş Sendikasından istifa ederek Genel-İş Sendikasına üye olan işçiler, Belediye-İş’i yaşadıkları sorunlarda ve iş bırakma eylemlerinde yanlarında görmedikleri için sendika değiştirdiklerini söyledi. Belediye-İş’ten gelen “Zorla üye yapılıyorlar” açıklamalarına tepki gösteren işçiler, yetkili sendikanın belirlenmesi için işyerine sandık kurma çağrısı yaptı.

DİSK’e bağlı Genel-İş 2 No’lu Şube’ye üye olan işçilerin belediye binası önünde yaptığı açıklamaya Genel-İş İzmir şube yöneticileri, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Gaziemir Belediyesi Başkanı Halil Arda katıldı.

Belediye-İş sendikasının Belediye Başkanı Arda ve işçileri zan altında bırakan açıklamalarına yanıt için basın açıklaması düzenlediklerini söyleyen belediye işçilerinden Taner Sezgin, “Belediye-İş Sendikası 10 yıldır Gaziemir Belediyesi’nde örgütlü. Biz, arkamızda örgütlü, güçlü ve dirençli bir sendika görmek istiyorduk. Belediye-İş geçen süre zarfında bizlere yönelik hiçbir çalışma yapmadı. Çalışanlar haklarının ne olduğunu dahi sendikadan öğrenmekte zorluk çekiyordu” dedi. Ücretlerinin ödenmediği dönemde sendikanın yanlarında olmadığını, iş bırakma eylemlerinde de yalnız kaldıklarını söyleyen Sezgin, şöyle devam etti: “Önceki hafta belediye önünde bizleri ve başkanımız suçlamak üzere yaptıkları açıklamaya katılan hiçbir kişi Gaziemir Belediyesi personeli olmadığını da gördük. Çalışanların hiçbiri baskı altına alınmamıştır. Hiçbir personel zorla sendikasını değiştirmemiştir. Gaziemir Belediyesi çalışanları olarak kendi hür irademizle sendikamızı değiştirdik. Belediye çalışanları olarak sendikal mücadelemizi DİSK/Genel-İş çatısı altında devam ettireceğiz.”

Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız da işçilerin haklarını aramayan sendikayı bıraktığını belirterek “Toplu sözleşme yetkimiz geldiğinde de taslakları birlikte hazırlayacağız, işçi emekçi arkadaşlarımız ne istiyorsa yapacağız, Gaziemir emekçisinin kabul etmediği hiçbir şeyin altına imza atmayacağız” dedi. Şu an 591 işçinin hür iradeleriyle Genel-İş’e geçtiğini ifade eden Yıldız, “Belediye-İş’e sesleniyorum hodri meydan, sizin de örgütlü olduğunuz her yerde sandık kuralım, işçi kimi tercih ediyorsa işçi oraya geçsin” dedi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da işçilere “Bundan sonra sadece ücret sendikacılığı değil toplumsal muhalefette de yan yana olacağımızı, hak hukuk adalet, demokrasi özgürlük mücadelesinde de birlikte sokakta olacağımız umuduyla hoş geldiniz diyorum”diye seslendi. (İzmir/EVRENSEL)

(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hrant Dink davası|"Samast’ın Türk bayraklı fotoğrafının çekilmesini amirler istedi"

SONRAKİ HABER

İnsan Hakları İzleme Örgütü: Suriye’de ‘Türkiye destekli gruplar’ infaz yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...