27 Kasım 2019 08:54

İÜ Tıp Fakültesinde 2 saatlik iş bırakma eylemi

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışan sağlık emekçileri 2 saatlik iş bırakma eylemi yaptı: Performans ücretlerini ödeyin, servislerden elinizi çekin.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışan sağlık emekçileri, performans ücretlerinin ödenmesi talebiyle ve işe gelip gittikleri servislerinin azaltılmak istenmesine karşı iki saatlik iş bırakma eylemi yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şube Yöneticisi Aynur Gürcan, “Her gün daha yoğun çalışıyor, daha fazla hasta bakıyor, şiddete uğruyor, yaşamımızı kaybediyor, mesleki saygınlığımızı yitiriyor, daha fazla yıpranıyor ama bir türlü emeğimizin karşılığını alamıyoruz.Daha maaşımızı almadan ödediğimiz vergilerle iflas eden özel şirketlerin, futbol takımlarının borçları ödenirken; bizlere yine yüzde 4+4, 3+3 sefalet zammı dayatıldı. Asla kabul etmiyoruz. Her ay sabit ek ödemenin üstünde ne kadar fark aldığımıza bakıyor, dağıtılan ek ödemelerin üstüne çıkamıyor, ya da cüzi oranlarda çıkıyoruz. Eleman eksikliği ve performans uygulamasıyla birlikte yoğun çalışmaktan, eve ailemize vakit ayıramaz hale getirildik. Meslek hastalıkları, bacak, bel, sırt ağrılarımız arttı” dedi.

Performans ücretlerinin ödenmediği gibi şimdi işe gelip gitmek için kullandıkları servislere de göz dikildiğini aktaran Gürcan şunları söyledi: “Servisleri üçte iki oranında azaltarak merkezi güzergahlar belirleyen üniversite yönetimi ihaleye çıkmaktadır. Yaz dönemi servislerin kaldırılmasına itiraz etmiş eylemler yapmıştık, anlaşılan sesimizi duyuramadık! Sessiz kalırsak haklarımız bir bir elimizden alınacak.”

Hemşire lojmanının bir bölümünün de hasta hizmetine açılarak sağlık emekçilerin odalarda tıkış tıkış kaldığına vurgu yapan Gürcan, “Sağlık hizmetinin olmazsa olmaz meslek grubu olan hemşirelerin yoğun çalışma tempoları sonrası huzurlu dinlenme ortamının ortadan kalkması demek olan bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz. Bu konuda her türlü fiili meşru hukuki haklarımızı kullanacağımız bilinmelidir” dedi.

Gürcan, “Emeğimizin karşılığını istiyoruz. Emeğimizin karşılığını vermemek için hastane zarar ediyor diyerek bizi buna alıştırmaya çalışıyorlar. Buna razı olmayacağız. Birlikte daha önce hakkımız olanı aldık yine alacağız” ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’de kadınların en büyük sorunu şiddet, işsizlik ve kadın erkek eşitsizliği

SONRAKİ HABER

Rabia Naz komisyonu tanıkları dinlemek üzere toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...