26 Kasım 2019 17:22
Son Güncellenme Tarihi: 27 Kasım 2019 20:28

Emniyete göre Taksim'deki kadınlara yönelik müdahale orantılıymış!

Taksim'deki 25 Kasım eylemine yönelik müdahaleye ilişkin açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, orantılı güç kullanıldığını savundu. İçişleri Bakanı Soylu da "Sadece hafif bir gaz sıkıldı" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Taksim'deki 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü eylemine yönelik polis müdahalesine dair açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, orantılı güç kullanıldığını savundu. Açıklamada biber gazı ve plastik mermiyle müdahale edilenler için "içlerinde marjinal grupların ve LGBTİ'nin de yer aldığı 50 kişilik grup" ifadesi kullanıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da müdahaleye ilişkin, "Basın açıklaması bittikten sonra 50 LGBT polise saldırdı. Sadece hafif bir gaz sıkıldı. Gaz sıkıldıktan sonra da olay dağıldı" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Mevcut polis barikatının üstüne gelerek, içlerinde marjinal grupların ve LGBTİ'nin de yer aldığı 50 kişilik grubun dağılmaları yönünde ikazda bulunulmuştur. Alandan ayrılmak istemeyen grubun mukavemete devam etmesi üzerine, yere doğru göz yaşartıcı gaz atılarak (orantılı güç kullanılarak) grup alandan uzaklaştırılmıştır. Olayla ilgili herhangi bir yakalama/gözaltı yapılmamıştır" denildi.

SÜLEYMAN SOYLU: SADECE HAFİF BİR GAZ SIKILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahı’ndaki Jandarma İl Komutanları Toplantısında, kadınlara uygulanan şiddetle ilgili konuştu. Soylu şu açıklamayı yaptı:

“Bu koskoca bir yalandır ve ayıptır. Artık bu istismardan bir vazgeçin. Basın açıklaması bittikten sonra 50 LGBT polise saldırdı. Sadece hafif bir gaz sıkıldı. Gaz sıkıldıktan sonra da olay dağıldı.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul’da eylem yasağını mücadeleleriyle geri çektiren ve 25 Kasım Kadın Platformu’nun yaptığı çağrıyla bir araya gelen binlerce kadın Taksim Tünel'den İstanbul Barosu'nun önüne yürüyüş düzenlemişti. Basın açıklaması sonrası kadınlar dağılırken "Sokakları da meydanları da geceleri de terk etmiyoruz" diyerek yürümek isteyenlere polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etmişti.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi

SONRAKİ HABER

Kayyum desteği kesti, Bakanlık HDP’li Sur Belediyesine ek bütçe vermiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...