26 Kasım 2019 10:03

HDP Eş Genel Başkanı Temelli: İktidar yerel yönetimleri ortadan kaldırmak istiyor

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "İstediğiniz kadar bu açık şiddetinizi uygulamaya devam edin. Bizi yıldıramayacaksınız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli | Fotoğraf: Mehmet Ali Özcan/AA

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin grup toplantısında konuştu. Partisine yönelik şiddet dozunun her geçen gün arttığını ifade eden Temelli, "İstediğiniz kadar bu açık şiddetinizi uygulamaya devam edin. Bizi yıldıramayacaksınız. Geri adım attıramayacaksınız. 30 belediyemiz çalındı" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Temelli, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü ve Mirabel kardeşlerin mücadelesinden, 25 Kasım eylemine dönük polis müdahalesine, partisine dönük gözaltılara kadar pek çok konuya dair konuştu. Polisin 25 Kasım eylemine dönük müdahalesine tepki gösteren Temelli, kadına yönelik şiddete karşı mücadele gününde yine şiddet olduğunu söyledi. Temelli, "Kocaeli'de gözaltılar var. Gebze ilçe binamız basılmış. Niyetiniz nedir? Bizzat kolluk güçleri yasaları yok saymaktadır. Esenyurt'ta 6 kadın arkadaşımız gözaltına alındı ve tutuklandı. Neden? 25 Kasım için bildiri dağıttıkları için.Buradan bir kez daha sesleniyorum. İstediğiniz kadar bu açık şiddetinizi uygulamaya devam edin. Bizi yıldıramayacaksınız. Geri adım attıramayacaksınız" diye konuştu.

"30 BELEDİYEMİZ ÇALINDI"

Temelli, "Son dönemlerde dikkatimizi çeken şu; her katliamdan sonra SİHA'ların reklamı yapılıyor. SİHA'ları kim üretiyor? Erdoğan'ın damadı. ÖSO çetelerinin maaşları nereden ödeniyor? 30 belediyemiz çalındı. Ceberut iktidar yerel yönetimleri ortadan kaldırmak istiyor. Tolstoy'un sözü ile savaşa hayır diyenler tutuklandı. Tolstoy öleli çok oldu aman ha soruşturma başlatmayın" diye konuştu.

"BÜTÇE HAKKIMIZ GASBEDİLDİ"

2020 bütçesine dair de konuşan Temelli, "2020 bütçesi yoksulların bütçesi mi? Bütçe hakkımız gasp edilmiştir. Esnaf, çiftçiler, işçiler mağdur. Herkesin rızkının içine çökmüş durumdalar. Bu iktidardan kimsenin derdine derman çıkmaz. Bir an önce erken seçim. Ey asgari ücretli daha ne istiyorsun civciv akıllı sana akıl veriyor" ifadesini kullandı.

Temelli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu gidişata dur dememiz gerekiyor. Önümüzdeki döneme dair tutum belgemizi açıkladık. Halkımızın demokratik kazanımı olan mevzilerini sonuna kadar savunacağımızı bir kez daha belirttik. Faşist uygulamaları teşhir etmeye devam edeceğiz. Bu iktidarın bir an önce son bulması için erken seçim dedik. HDP bu ülkede demokrasi için tek şans. Demokratik bir ülkeyi ve cumhuriyeti birlikte inşa edeceğiz" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BirGün davası 5 Mart'a ertelendi: Böyle bir yargılama bizim için zuldür

SONRAKİ HABER

Üsküdar Belediyesinden atılan işçiler belediye önünde: İşimizi geri istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...