26 Kasım 2019 08:13

Meral Akşener'den "Saray'a giden CHP'li" açıklaması: Ekranları BBG evine çevirdiniz

Meral Akşener “Saray’a giden CHP’li” iddialarıyla ilgili medyayı eleştirdi: Ayıptır ayıp. Ekranları BBG evine çevirdiniz.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında “Saray’a giden CHP’li” iddialarıyla ilgili olarak iktidar kontrolündeki medyayı eleştirdi: “Meğer yandaş kalemler ve havuz medyası, CHP’yi ne çok seviyormuş. Ama unutmayalım ki, gerçeklerin bir gün mutlaka gün yüzüne çıkmak gibi bir huyu vardır. Kim kiminle görüştü ya da görüşmedi, kim kimin kaynağı ve her şeyden önemlisi, milli iradenin temsilcisi siyaset kurumunu kim, nasıl kirletiyor, bir gün mutlaka göreceğiz. Ayıptır ayıp. Ekranları BBG evine çevirdiniz” dedi. Akşener ayrıca, “Madem Saray'a gidenleri konuşuyoruz Saray'a kim gitti de Sayın Erdoğan'ı elektiriğe, doğalgaza yüzde 70 zam yapmasına ikna etti onu merak ediyorum” diye konuştu. 

“EKRANLARI BBG EVİNE ÇEVİRDİNİZ”

Akşener, “Saray’a giden CHP’li” iddialarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. İktidara kontrolündeki medyanın konuya geniş yer vermesini, "gözlerim yaşardı" diyerek eleştiren Akşener şöyle konuştu:

“Son günlerin reytingi yüksek muhabbetini biliyorsunuz. Cumhuriyet Halk Partisi’ni merkeze alan bir tartışma, tüm ekranları kapladı. Bu konuda ilgimi çeken bir noktayı dikkatinize sunayım: Muhalefet partilerinin sağlığı ve sıhhatiyle, zerre ilgilenmeyen iktidar medyasının, Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili hassasiyeti gözlerimi yaşarttı. Meğer yandaş kalemler ve havuz medyası, CHP’yi ne çok seviyormuş… Ama unutmayalım ki, gerçeklerin bir gün mutlaka gün yüzüne çıkmak gibi bir huyu vardır. Kim kiminle görüştü ya da görüşmedi, kim kimin kaynağı ve her şeyden önemlisi, milli iradenin temsilcisi siyaset kurumunu kim, nasıl kirletiyor, bir gün mutlaka göreceğiz. Ayıptır ayıp. Ekranları BBG evine çevirdiniz. 

“SARAY’A KİM GİTTİ DE, ‘SANTRAL BACALARINA FİLTRE TAKILMASINI ERTELEYELİM’ DİYE ERDOĞAN’I İKNA ETTİ”

Konuşmasında AKP ve MHP oylarıyla 15 termik santralin filtresiz bir şekilde 2.5 yıl daha çalışmasına izin verilmesini eleştiren Akşener, " Mesela ben saraya kim gitti de santral bacalarına filtre takılmasını erteleyelim diyerek Erdoğan'ı ikna edeni merak ediyorum" diye konuştu. Akşener, “Ama, madem Saray’a gidenleri konuşuyoruz; mesela ben Saray’a kim gitti de, “Santral bacalarına filtre takılmasını erteleyelim” diye Sayın Erdoğan’ı ikna etti, onu merak ediyorum. Mesela ben, seçim döneminde “Bu sorunu çözeceğiz.” denildiği halde, saraya kim gitti de Sayın Erdoğan’ı ikna edip, EYTlileri yüz üstü bıraktı, onu merak ediyorum. Mesela ben, seçimden önce “3600 ek göstergeyi vereceğiz.” dediği halde, saraya kim gitti de, Sayın Erdoğan’ı ikna edip, memurlarımızı yüzüstü bıraktı, onu merak ediyorum. Mesela ben, saraya kim gitti de, Sayın Erdoğan’ı, elektriğe-doğalgaza yüzde 70’i bulan zamlar yapmaya ikna edip, vatandaşın sırtına yeni yükler bindirdi, onu merak ediyorum. Mesela ben, saraya kim gitti de, Sayın Erdoğan’ı, Peygamber Ocağı’nın en stratejik tesislerinden biri olan, Tank Palet Fabrikası’nı, yabancılara satmaya ikna etti, onu merak ediyorum. Mesela ben, saraya kim gitti de, Sayın Erdoğan’ı terörist mektubu okumaya, teröristi devletin televizyonuna çıkarmaya ikna etti, onu merak ediyorum. Mesela ben, tarımda kendi kendine yetebilen Türkiye’de, saraya kim gitti de, Sayın Erdoğan’ı, patates, soğan, buğday, et, fasulye, nohut, hatta saman ithal edip, çiftçimizin belini bükmeye ikna etti, onu merak ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriye Hükümeti, ülkelerine dönük saldırılar yüzünden BM masasını terk etti

SONRAKİ HABER

ETHA davasında gizli tanık konuştu: Kimleri tanıdığımı açıklamak istemiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...