25 Kasım 2019 19:33

25 öğrencisine cinsel istismardan tutuklanan öğretmen hakim karşısına çıktı

Antalya'da 25 öğrencisine istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan öğretmenin, istismar olaylarını gizlemek için sınıfın camlarını kağıtla kapattığı iddia edildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Antalya'da, 25 ilkokul öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan sınıf öğretmeni Mahmut Aydın K.'nin yargılanmasına devam edildi. Şikayetçi velilerden A.K., öğretmenin istismar olaylarını gizlemek için sınıfın camlarını kağıtlarla kapladığını, öğretmen masasının etrafına da çiçek saksıları yerleştirdiğini iddia etti.

Demirören Haber Ajansının aktardığına göre, Kepez ilçesine bağlı bir ilkokuldaki cinsel istismarlara ilişkin açılan davanın görülmesine 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada 25 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan sınıf öğretmeni Mahmut Aydın K. ile şikayetçi aileler ve taraf avukatları hazır bulundu.

"KIZIM ŞİMDİ KİMSEYE YANAŞAMIYOR, YAŞADIKLARINI UNUTAMIYOR"

6 Kasım'da emniyete giderek öğretmenin kendisine de 9 yaşındayken istismarda bulunduğunu ihbar eden B.A.’nın annesi D.B. tanık sıfatıyla ifade verdi. Kızının, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk Suçları Soruşturma ve Çocuk İzlem Merkezi Bürosu’nda savcı, avukat ve uzman psikolog nezaretinde ifade verdiğini anlatan anne, şöyle konuştu:

“12 yıldır Ankara’da yaşıyorum. Okullar kapandığında, yaz tatillerinde çocuklarımı yanıma alırım. Kızım B., 2014-2015 eğitim öğretim yılında, dördüncü sınıfa gittiğinde, yaz tatilinde yanıma geldi. O dönem tuhaflıklar hissettim. Kısa kollu giymiyor, etek giymiyor, dayılarına yaklaşmıyordu. Birlikte uyuduğumuzda ‘Dokunma’ diyerek, sayıklıyordu. Kendisine sorduğumda ağlamaya başladı. Sonrasında başından geçenleri anlattı. Kızım şimdi kimseye yanaşmıyor ve yaşadıklarını unutamıyor. Milli Eğitim’e, CİMER’e şikayette bulundum. Sonuç alamadım. Kızım, öğretmenine bir daha aynı hareketleri yapması halinde ailesine söyleyeceğini belirtmiş, böylece kendisini korumuş. Ancak Z. ve birkaç arkadaşı, bu istismarlara maruz kalmaya devam etmiş. Bu öğretmen hakkında şikayetler olduğunu öğrenince Ankara’dan gelerek şikayetçi oldum. Maalesef burada öğrendim ki çocuğumun sınıfından hariç iki farklı sınıftaki öğrencilere de istismarda bulunulmuş.”

DURUŞMA ERTELENDİ

Avukat Serap Ertuğrul ise D.B.’nin şikayetinin 2016 yılında kapatıldığını öne sürerek, okul müdürleri, öğretmen ve il milli eğitimde görevli memurlar hakkında "yalan tanıklık", "suçu bildirmeme", "görevi ihmal", "belge gizleme" suçlamalarıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Sanık ve avukatları ise suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

"OKUL MÜDÜRÜ OLAYIN ÜZERİNE KAPATTI"

Duruşma sonrası açıklama yapan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan ve avukatları, adı geçen öğretmenin görev yaptığı okullarda istismara uğrayan başka öğrencilerin de dosyaya müdahil olabileceğini açıkladı. Saadet Özkan, bu okulda, okul müdürünün olayın üzerini kapattığını, CİMER’e yapılan şikayetleri görmezden geldiğini, okul müdürü hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin heyetinin adil bir yargılama yaptığını kaydeden Saadet Özkan, “Kaybetmekten korkanlar değil, mücadele edenler kazanır. Bu topyekün bir seferberliktir. 15 Ocak karar duruşmasına herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

“ARTIK GÜN YÜZÜNE ÇIKSIN”

UCİM Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan da çocukların artık mağdur olmadıklarını belirterek, “Çocuklarımız artık konuşuyor. Cinsel istismarla ilgili ülkemizin içinde bulunduğu durum artık gün yüzüne çıksın. Biz bu pislikleri temizleyelim. Bu ülke istismarcılara cennet oldu. Artık bu ülke istismarcılara cehennem olsun istiyoruz” dedi.

“MASANIN YERİNİ DEĞİŞTİRDİ”

İstismara uğrayan öğrencilerden birinin annesi olan A.K. ise öğretmenin istismarı saklamak için sınıfın camlarını kağıtlarla kapladığını, masasının etrafına büyük boy çiçek saksıları yerleştirdiğini hatta masanın yerini değiştirdiğini iddia etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Finlandiya'da grev dalgası yayılıyor

SONRAKİ HABER

Atmosferdeki sera gazı yoğunluğu 2018'de rekor kırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...