25 Kasım 2019 19:21

Finlandiya'da grev dalgası yayılıyor

Finlandiya'da iki haftadır devam eden posta hizmetleri grevine bugün toplu ulaşım ve hava yolları lojistik hizmetleri de destek verdi.

Fotoğraf: And Demir/AA

Paylaş

Finlandiya'da iki haftadır devam eden posta hizmetleri grevine bugün toplu ulaşım ve hava yolları lojistik hizmetlerinin de destek vermesiyle kara, deniz ve hava yolu trafiği kesintiye uğradı.

Anadolu Ajansının haberine göre Finnair’in medya ile ilişkilerden sorumlu müdürü Paivyt Tallqvist, yaptığı açıklamada, 300 uçuşu iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Bu arada Finlandiya ile İsveç ve Estonya arasında günlük hizmet veren gemiler de limanlarda demirli kaldı.

Denizyolları Sendikası Başkanı Simo Zitting, yaptığı açıklamada, posta hizmetleri grevi çözüme ulaşana kadar sendika olarak greve desteğe devam edeceklerini bildirdi.

Başkent Helsinki’deki 1300 otobüsün büyük çoğunluğu bugün trafiğe çıkmadı. Halk, tramvay ve banliyö treninin olmadığı yerlerde alternatif yöntemleri kullanmaya çalıştı.

Finlandiya'nın resmi posta hizmetleri şirketi Posti, eylül ayında postane çalışanlarının maaşlarında ciddi anlamda kesinti öngören idari tasarruflar uygulamaya gitmişti. Posti’nin Genel Müdürü Heikki Malinen’in 82 bin avro (yaklaşık 520 bin lira) aylık maaşla çalıştığının anlaşılması ülkede infial yaratmıştı.

11 Kasım'da başlayan posta hizmetleri grevi, başka sendikaların da katılımıyla genişlerken Başbakan Antti Rinne’nin hükümetine tepkiler  artıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mahkemeden "KYK bursu" kararı: Kesin hüküm olmadıkça kesilemez

SONRAKİ HABER

25 öğrencisine cinsel istismardan tutuklanan öğretmen hakim karşısına çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...