25 Kasım 2019 06:08

Validen öğretmenler gününde öğretmen sandığı gazeteciye: Öğretmen gibi otur görelim

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğin kürsü konuşmasında öğretmen sandığı gazeteciyi azarladı.

Cüneyit Orhan Toprak | Ekran görüntüsü Youtube'dan alınmıştır. 

Paylaş

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, kürsüdeyken öğretmen sandığı bir gazeteciyi işaret etti ve bacak bacak üstüne atarak oturduğu için azarladı, “Sen öğretmen misin birader? Öğretmen gibi otur da bir görelim. Allah Allah…” dedi. Vali, daha sonra salondakileri “Yalansa yalan deyin arkadaşlar” diyerek onaylamaya çağırdı. 

VALİ: SEN ÖĞRETMEN MİSİN BİRADER?

Independent Türkçe’nin haberine göre; Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongrede kürsüde konuşan Toprak, bacak bacak üstüne atan bir kişiye “Sen öğretmen misin birader?​” diyerek tepki gösterdi. Toprak daha sonra şöyle konuştu:

“ÖĞRETMEN GİBİ OTUR DA BİR GÖRELİM”

“Öğretmen gibi otur da bir görelim. Allah Allah… Böyle güzel duygularla geliyoruz, güzel hareketlerle karşılaşmak isteriz. Ayağını dikip de valinin karşısında oturmak değil. Allah’ım ya rabbim ya… Bu kadar eğitim ordusunu geliyorsun burada rencide ediyorsun, beni değil, arkadaşlarını rencide ediyorsun. Biz hala ilkokul öğretmenimizin bize söylediği hareketle hayatımızı devam ettiriyoruz ve öyle öğretmenler görmek istiyoruz.”

SALONA ONAYLATMAYA ÇALIŞTI

Vali Cüneyit Orhan Toprak daha sonra salondakilere “Yalan mı arkadaşlar, yalansa yalan deyin” diye seslendi. Bunun üzerine programa katılan diğer öğretmenler Vali Toprak’a alkış tutuldu.

ÖĞRETMEN DEĞİL GAZETECİYMİŞ

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla katıldığı etkinlikte tepki gösterdiği kişiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Toprak, tepki gösterdiği kişinin gazeteci olduğunu belirtti.

Toprak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Programdaki konuşmam sırasındaki protokolde oturan bir kişinin oturma biçiminin asgari nezaket ölçülerinin çok ötesinde olması üzerine, kendisine öğretmen olup olmadığını sordum. Şahsın, başıyla olumlu işaret yapmasından sonra bir uyarım oldu. Ülkemize, bizlere ve tüm insanlığa emeği olan bütün öğretmenlerimizin bu kadar önemli bir günde yerel muhabir olduğunu öğrendiğimiz bir kişiden dolayı böyle bir durumla karşılaşmaları beni de derinden üzdü. Çok büyük bir heyecan ve mutlulukla geldiğimiz törende öğretmen olmasa dahi bu tip bir oturuş şekli orada bulunan herkese karşı da uygun görülemezdi. Program yaklaşık iki bin öğretmenimizin bulunduğu ortamda çok coşkulu, mutlu ve heyecanlı şekilde devam etmiştir. Her şeye rağmen Konya'nın Ögretmenler Gününde böyle bir konuyla gündeme gelmesinden dolayı üzüntülerimi tekraren kamuoyuna bildirir saygılar sunarım. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Marport Limanı'nda iş cinayeti: İş makinesinin ezdiği işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Okullar açıldı, İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşandı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...