25 Kasım 2019 12:39
Son Güncellenme Tarihi: 25 Kasım 2019 12:46

Ayşe Tuba Arslan'ın cenazesi kadınların omuzlarında taşındı

Eskişehir'de koruma kararına reğmen eski eşinin satırlı saldırısına uğrayan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ayşe Tuba Arslan'ın cenazesi, kadınların omuzlarında taşınıp defnedildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eskişehir’de eski kocasının satırla saldırmasından 44 gün sonra hayatını kaybeden Ayşe Tuba Arslan, son yolculuğuna kadınların omzunda uğurlandı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde “Ayşe Tuba Arslan İsyanımızdır” diyen kadınlar, hiçbir saldırının kendilerini bir adım dahi geriye düşüremeyeceğini ilan ettiler.

Eskişehir’de hakkında koruma kararı bulunan eski eşinin satırlı saldırına uğrayarak ağır yaralanan 2 çocuk annesi Ayşe Tuba Arslan, tedavi gördüğü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Servisinde 44 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Arslan için Sami Ramazanoğlu Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

“KATİLLERİ TANIYORUZ”

Cenaze töreni öncesi, Eskişehir Demokratik Kadın Platformu’nun (EDKP) çağrısıyla olayın gerçekleştiği yerde basın açıklaması yapıldı. “Ayşe Tuba Arslan İsyanımızdır” diyen kadınlar, kadına yönelik şiddete sessiz kalmayacaklarının altını çizdi.  Eskişehirli kadınlar adına basın metnini okuyan Av. Heval Yıldız Karasu, “Ayşe Tuba aramızdan ayrılan ilk kız kardeşimiz değil ama son olması için öfkemizi mücadele azmine dönüştürmemiz gerektiğinin de farkındayız. Çünkü biz katilleri tanıyoruz. Sistemli bir şekilde canımıza kasteden, emeğimizi sömüren, boğazımızı sıkan o eller aynı zamanda kadının şiddetten korunması için bizlerin mücadele birikimleri sayesinde elde edilen 6284 sayılı kanuna da saldıran ellerdir. Devletin kadına şiddetle mücadele için sistemli bir politika güdeceğini taahhüt ettiği İstanbul Sözleşmesi'ni yok sayanlar, saldıranlardır. Nafaka hakkımıza göz dikenlerdir. 'Kadının yeri evidir' deyip onu kamusal alan dışına itmeye çalışanlardır. Kadını ucuz ve yedek iş gücü olarak görenlerdir” dedi.

"GÜÇLENEREK DEVAM EDECEĞİZ MÜCADELEYE"

Tüm saldırılara yan yana gelerek göğüs gerdiklerini belirten Karasu, “Hiçbir saldırının bizi bir adım dahi geriye düşüremeyeceğini, hiçbir kız kardeşimizin asla yalnız ve acılara mahkûm olmayacağını buradan açıkça ilan ediyoruz” diye konuştu.

Mirabel Kardeşler'in verdikleri özgürlük mücadelesi nedeniyle alçakça katledildikleri günün yıl dönümünde Ayşe Tuba Arslan’ı defnettiklerini vurgulayan Karasu, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Acılı ailesine, yakınlarına ve tüm kadınlara baş sağlığı diliyoruz. Ayşe Tuba nezdinde kadın cinayetlerinde ve mücadelede yitirdiğimiz tüm kadınlara sözümüzdür ki; kadınları ikincilleştiren, ezen, yok sayan bu sistemle ve iktidar anlayışıyla kavgadan asla geri durmayacağız. Güçlenerek devam edeceğiz mücadeleye. Eşitliğin ve özgürlüğün dünyasını tırnaklarımızla kazıyarak kuracağız.”

KADINLARIN OMUZLARINDA TAŞINDI

Kadınlar, basın açıklamasının ardından cenaze törenine katıldı. Anne Meral Sondikme ile baba Serdar Arslan'ın güçlükle ayakta durduğu törene Eskişehirli kadınların yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazında ön saflarda duran kadınlar, Ayşe Tuba Arslan'ın tabutunu cenaze aracına omuzlarında taşıdı. Arslan, Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nedim Şener bu kez Ferhat Tunç'u hedef gösterdi

SONRAKİ HABER

Kolombiya'da genel grev protestoları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...