23 Kasım 2019 15:36

Eğitim-Bir Sen'den şiddete karşı basın açıklaması

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) "Eğitimciye şiddete dur de" sloganıyla Balçova’da basın açıklaması düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) "Eğitimciye şiddete dur de" sloganıyla Balçova’da basın açıklaması düzenledi.

Balçova termal önünde bir araya gelen kitle adına açıklamayı, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu Genel Başkanı Sıdıka Aydın okudu. "Eğitimci, şiddete karşı yasal güvenceyle korunan, kendisi bizzat şiddeti önleyen; eğitim ise şiddeti ortadan kaldıran bir enstrüman olmalıdır" diyen Aydın 2017 yılından bu yana eğitim kurumlarında artan şiddete ilişkin sendika olarak yaptıkları araştırmaya değindi.

"EĞİTİM ÇALIŞANLARIN SORUNLARI ÇÖZÜLMEDEN GELECEĞE UMUTLA BAKAMAYIZ"

Eğitim çalışanlarına karşı, her türlü şiddete veya tehdide başvuran kişilere yönelik Türk Ceza Kanunu’nda ve ilgili mevzuatta yeni yasal düzenleme yapılması için bakanlıklar arasında iş birliği başlatmasını önemli ve gerekli bulduklarını söyleyen Aydın, "Buradan hükûmete, TBMM’ye, siyasi partilere çağrıda bulunuyorum. Eğitimin, eğitim çalışanlarının sorunları çözüme kavuşturulmadan geleceğe umutla bakmamız, başarıyı yakalamamız mümkün değildir. Onun için diyoruz ki 2023 Eğitim Vizyonu lafta da rafta da kalmamalı, icraat için bir an önce adım atılmalıdır" dedi.

Öğretmen istihdamına değinen Aydın, "Atamalar kadrolu yapılmalıdır. Sözleşmeli öğretmenlerimizin acil çözüm bekleyen parçalanmış aile görüntüsüne son verilmelidir. Mülakatla atama yönteminden vazgeçilmelidir. Devlet, kaşıkla verdiğini vergi dilimi kepçesiyle geri almaktan vazgeçmelidir. Vergi dilimi en fazla yüzde 15’te sabitlenmelidir. 3600 ek gösterge, tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde bir an önce hayata geçirilmelidir. Ek ders esaslarındaki adaletsizlikler giderilerek ek ders ücretleri artırılmalıdır.

Angarya çalışmaya son verilmelidir" diyerek taleplerini sıralayan Aydın Görevinin başında öldürülen eğitim çalışanları anarak açıklamayı bitirdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Direnişler Meclisi yapmak istediği etkinliğe polis saldırdı, çok sayıda gözaltı

SONRAKİ HABER

Fransa’da binlerce kadın sokağa çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...