23 Kasım 2019 23:55

Özgür Özel: TBMM bile Kamu Denetçiliği Kurumuna uymadı

2019 yılında Kamu Denetçiliği Kurumunun 226 kararına 89 kamu kurumu uymadı. Uymayanlar arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de bulunması dikkat çekti. 

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bu yıl içinde Kamu Denetçiliği Kurumunun 226 kararına 89 kamu kurumu uymadı. Tavsiye kararlarına uymayan kamu kurumları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi de var. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'in ombudsmanın tavsiye kararına uymamasının Kamu Denetçiliği Kurumunun itibarını ve işlevini sarstığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yanıtlaması istemiyle Kamu Denetçiliği Kurumu’na ilişkin soru önergesini, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un bilgi notuyla TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç yanıtladı. 

Malkoç’un verdiği bilgilere göre 2019 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, kurumun 29 kararına uymadı. Kamu Denetçiliği Kurumu’nun tavsiye kararlarına uymayan kamu kurumları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de bulunması ise dikkat çekti. 

KURUMUN İTİBARI SARSILDI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, önergesine verilen yanıta ilişkin olarak, “Her ne kadar kararlara uyum oranında yıllar geçtikçe artış yaşanmış olsa da, 2019 yılında Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından verilen 226 karara 89 kamu kurumu uymamıştır. KDK’nin tavsiye kararlarına uymayan kamu kurumları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de bulunmasını kabul edilemez buluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bağlı olarak kurulan bir kurumun işlevsel hale gelmesi, verdiği tavsiye kararlarına uyumla doğru orantılıdır. 2018/9894 sayılı şikayette başvurucuyu haklı görerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği’ne bir tavsiye kararı verilmiş ama TBMM tarafından bu karar uygulanmamıştır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Almanya Dışişleri Bakanı Maas'tan avukat tepkisi: Anlam veremiyoruz

SONRAKİ HABER

Avrupa'nın Gündemi: İngiltere’de İşçi Partisinin seçim programı tartışılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...