23 Kasım 2019 07:34

ODTÜ'lü kadınlar şiddete karşı yürüdü

ODTÜ’de kadın öğrenciler; geleceksizlik, yoksulluk ve şiddete karşı 25 Kasım yürüyüşü düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ'de kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla gece yürüyüşü gerçekleştirdi. 5. Yurt önünde bir araya gelen kadınlar, yurtlar bölgesinde şiddete karşı sloganlarla yürüdü. Yürüyüşün ardından bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Dünyanın dört bir yanında, kadınların en önde olduğu büyük bir mücadele dalgası yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, böyle bir dönemde Dominik'te diktatörlüğe karşı mücadele eden Mirabel kardeşlerin mücadelesini omuzlamanın her zamankinden daha önemli olduğu dile getirildi. Açıklamada, Türkiye'de de kadınların geleceksizlik, yoksulluk ve şiddetle karşı karşıya olduğu ifade edilerek  "Kadınlar boşanmasın, ne olursa olsun evde olsun diyen zihniyet kadınların nafaka hakkına el uzatıyor. Yargı, kadına yönelik şiddeti ve cinayeti adeta aklıyor ve destekliyor. İktidarın kadın düşmanı politikaları, kriz ekonomisinde şirketleri ve zenginlerin lehine çalışması derin bir toplumsal çöküntüye sürüklüyor" denildi.

Üniversiteli kadınların da bu tablodan paylarını aldığı belirtilen açıklamada, akademideki cinsiyetçilikten kadın yurtlarındaki ayrımcılıklara, üniversitelerde cinsel taciz önleme birimlerinin eksikliğinden tacizci, tecavüzcü hocaların korunmasına birçok sorunla karşı karşıya olunduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Biz üniversiteli kadınlar olarak, ODTÜ’de ve diğer bütün üniversitelerde taciz önleme birimlerinin yoksa kurulmasını, aktif bir şekilde işler hale getirilmesini ve genç kadınların en çok mustarip olduğu sorunlardan biri olan tacizi önlemek adına çalışmaların hızlandırılmasını istiyoruz. Kampüslerde de sokaklarda da özgürce yaşamak istiyoruz" denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Saray'a giden CHP'li" iddiasında gün gün yaşananlar, tüm gelişmeler ve açıklamalar

SONRAKİ HABER

Tel Abyad'da bomba yüklü araç patlatıldı: 3 ölü, 20 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...