26 Kasım 2019 06:48
Son Güncellenme Tarihi: 25 Kasım 2019 10:05

Süper Lig'de 12. hafta | Sivasspor liderlik koltuğuna alıştı

Süper Lig'in 12. haftasında Kayserispor'u 4-1 mağlup eden Sivasspor liderliğini sürdürdü. Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir'in kazandığı haftada Fenerbahçe ve Galatasaray puan kaybetti.

Fotoğraf: Müzahim Zahid Tüzün/AA

Paylaş

Süper Lig'in 12. haftası Antalyaspor-Gaziantep maçıyla sona erdi. Haftanın son maçında taraflar 1'er gol bularak sahadan 1'er puanla ayrıldı.

Lider Sivasspor ise zor günler geçiren Kayserispor'u deplasmanda 4-1'lik farklı skorla mağlup etti. Malatya'daki zorlu karşılaşmada Fenerbahçe, Emre Belözoğlu'nun penaltısından faydalanamadı ve puanlar paylaşıldı. Beşiktaş, zorlu Konya deplasmanında bulduğu tek golle 3 puanı alırken Trabzonspor, Ankaragücü deplasmanında 3 gol bularak galibiyeti aldı. Haftanın açılış maçında ise Başakşehir, Galatasaray'ı mağlup ederek zirve yarışını sürdürdü.

ANTALYASPOR İLE GAZİANTEP 1'ER GOL BULARAK 1'ER PUAN ALDI

Antalyaspor'un Gaziantep'i ağırladığı haftanın son maçında konuk ekip, 37'nci dakikada Djilobodji'nin golüyle öne geçti. Antalyaspor, 84'üncü dakikada Nazım Sangare'nin kafa vuruşundan bulduğu golle beraberliği yakaladı ve karşılaşma bu skorla sona erdi.

Antalyaspor bu beraberlikle puanını 12'ye yükselterek haftayı 16'ncı sırada kapatırken 16 puana ulaşan Gaziantep 10'uncu sırada yer aldı.

YENİ MALATYASPOR İLE FENERBAHÇE HAFTAYI 1'ER PUANLA KAPATTI

Ligin atak oynayan iki ekibinin Malatya'daki karşılaşmasında Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı.

45+3'te Emre Belözoğlu'nun ceza sahası içerisinde yaptığı ortaya yükselen Moses, Yeni Malatyaspor kalecisi Farnolle'nin müdahalesi sonrası yerde kalınca Hakem Mete Kalkavan VAR'a giderek penaltı noktasını gösterdi. Emre Belözoğlu'nun kullandığı penaltıda kaleci Farnolle, yerden sağ köşeye giden topa yatarak engel oldu.

Bu sonuçla beraber Yeni Malatyaspor haftayı 19 puanla 6'ncı sırada kapatırken Fenerbahçe ise puanını 21'e yükseltti ve haftayı 4'üncü sırada bitirdi.

GENÇLERBİRLİĞİ, KASIMPAŞA'YI İSTANBUL'DA MAĞLUP ETTİ

İki büyük kentin ekibinin karşılaşmasında Kasımpaşa, 54'üncü dakikada Aytaç Kara'nın golüyle öne geçmesine rağmen Gençlerbirliği, maçın sonlarında bulduğu iki golle galibiyete uzandı. Gençlerbirliği , Stancu'nun önce 82'de daha sonra penaltıdan 88'de kaydettiği gollerle sahadan 3 puanla ayrıldı.

Bu sonuçla Kasımpaşa 12 puanda kalarak 15'inci sırada yer alırken puanını 13'e çıkaran Gençlerbirliği 13'üncü sırada haftayı bitirdi.

GÖZTEPE, ALANYA DEPLASMANINDA TEK GOLLE 3 PUANI ALDI

Alanyaspor'a konuk olan İzmir ekibi Göztepe, Castro'nun 68'inci dakikada kaydettiği golle 3 puanı kazanan taraf oldu.

Göztepe, bu galibiyetle puanını 16'ya yükselterek 9'uncu sırada yer alırken Alanyaspor haftayı 19 puanla 7'nci sırada kapattı.

LİDER SİVASSPOR, BÖLGE DERBİSİNDE FARKLI KAZANDI

Bölge derbisinde Kayserispor'a konuk olan Sivasspor, 4-1'lik farklı skorla liderliğini sürdürdü.

Ev sahibi Kayserispor, 24'üncü dakikada Fernando Andrade'nin golüyle öne geçti. 44'te Henrique, Sivasspor adına ilk golü kaydetti ve ilk yarı 1-1'lik beraberlikle sonlandı. İkinci yarıda 70'inci dakikada Emre Kılınç'ın golüyle öne geçen Sivas ekibi, 74'te ve 90+4'te ise Erdoğan Yeşilyurt'un golleriyle farka gitti.

Sivasspor bu galibiyetle puanını 24'e yükseltti ve 12'nci haftayı da lider olarak kapattı. Ligin son sırasında yer alan Kayserispor ise 7 puanda kaldı.

BEŞİKTAŞ LİGDEKİ YENİLMEZLİK SERİSİNİ 6 MAÇA ÇIKARDI

Konyaspor'a konuk olan Beşiktaş, Burak Yılmaz'ın 72'nci dakikada kaydettiği golle sahadan 3 puanla ayrıldı. Kara kartal bu sonuçla, ligde Trabzonspor karşısında aldığı 4-1'lik mağlubiyetin ardından çıktığı 6'ncı maçında da yenilgi yüzü görmedi.

Beşiktaş, bu galibiyetle beraber puanını 21'e yükselterek haftayı 5'inci kapattı. Konyaspor ise haftayı 13 puanda kaldı ve 14'üncü sırada yer aldı.

TRABZONSPOR 3 PUANI 3 GOLLE ALDI

Ankaragücü'ne konuk olan Trabzonspor, 6'ncı dakikada Sörloth'un, 49'da Yusuf Sarı'nın ve 56'da Nwakaeme'nin kaydettiği gollerle sahadan galip ayrıldı.

Bu galibiyetle 22 puana ulaşan Trabzonspor ikinci sırada yer aldı. Ankaragücü ise 9 puanla sondan ikinci sırada.

DENİZLİSPOR, SON ANLARDA BULDUĞU İKİ GOLLE GALİP GELDİ

Rizespor'u konuk eden Denizlispor, son anlara kadar 0-0 süren maçın 86'ncı dakikasında Estupinan'ın, 90+2'de ise Murawski'nin penaltıdan bulduğu gollerle skoru 2-0'a getirdi ve 3 puanı alan taraf oldu.

Denizlispor, bu skorla puanını 14'e yükselterek 11'inci sıraya yerleşti. Yine 14 puanda olan Rizespor ise Denizlispor'un ardından 12'inci sırada yer aldı.

BAŞAKŞEHİR, GALATASARAY'IN 41 MAÇLIK İÇ SAHA SERİSİNİ BİTİRDİ

Süper Lig'in 12. haftasında Başakşehir'e 1-0 mağlup olan Galatasaray, ligde 41 maç sonra sahasında kaybetti.

Golsüz berabere süren maçın 78'inci dakikasında İrfan Can Kahveci'nin pasında kaleci Okan Kocuk'la karşı karşıya kalan Gulbrandsen, topu ağlara göndererek takımına 3 puanı kazandıran golü kaydetmiş oldu.

Galatasaray'ın Türk Telekom Stadı'nda 2016-2017 sezonunun 30. haftasında, 6 Mayıs 2017'de Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup olduğu karşılaşmadan sonra elde ettiği 41 maçlık yenilmezlik serisi, Başakşehir müsabakasında sona erdi. Galatasaray, Başakşehir karşılaşmasından önce sahasında çıktığı 41 lig maçında 34 galibiyet, 7 beraberlik yaşamıştı. Galatasaray, ligde 930 gün sonra Türk Telekom Stadı'ndan puansız ayrıldı.

Başakşehir bu galibiyetle puanını 22'ye yükseltti ve 12'nci haftayı 3'üncü sırada kapattı. Galatasaray ise 19 puan ve 8'inci sırada kaldı.

ÖNCEKİ HABER

Erzurum'da kimyasal maddeden zehirlenen 17 kişi hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Rahmi Turan, Beştepe'de Erdoğan ile görüşen kişinin Muharrem İnce olduğunu söyledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...