Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında denetim öncesi raporlu işçiyi işten attılar

Ana yüklenicisi Gama ve Türkerler olan, yüklenici firma Algoritma-EMU tarafından yapılan Kocaeli Şehir Hastanesinde çalışan Rıdvan S, Sağlık Bakanlığının denetimi öncesi işten atıldı.

23 Kasım 2019 00:27
Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında çalışan Rıdvan S, bakanlık tarafından şantiyede yapılacak denetim öncesi raporlu olmasına rağmen işten atıldı. Rıdvan S, “Çünkü ben o heyete yapılan bazı işlerin hatalı olduğunu ve sorun yaratabileceğini söyleyecektim” dedi.

Ana yüklenicisi Gama ve Türkerler olan, yüklenici firma Algoritma-EMU tarafından yapılan Kocaeli Şehir Hastanesinde nisan ayından bu yana elektrik ustası olarak çalışan Rıdvan S, Sağlık Bakanlığından bir ekibin şantiyeye denetime gelmesinden önce işten atıldı. İş kazası geçirip raporlu olmasına rağmen işten atılan Rıdvan S, şehir hastanesinde yaşadıklarını ve ihmalleri Evrensel'e anlattı.

Ücretlerinin sürekli geç yattığı için problem yaşadıklarını söyleyen Rıdvan S, 11 Kasım günü yaptıkları eylem sonrası öne çıkan işçilerin teker teker işten çıkarıldığını belirtti. Kendi isteğiyle işten çıkan işçilere verilen sözlerin hâlâ yerine getirilmediğini belirten Rıdvan S, kendisinin de eylemde hakkını aradığı için işten çıkarıldığını belirtti. İşten çıkarılmasının tesadüf olmadığını söyleyen Rıdvan S, “Sağlık Bakanlığından denetime gelecekleri günün öncesi beni apar topar işten atmak istediler. Çünkü ben o heyete yapılan bazı işlerin hatalı olduğunu ve sorun yaratabileceğini söyleyecektim. Bunu söylememi istemedikleri için beni işten çıkardılar. Akşamın bir vakti şantiyeden çıkamayacağımı söyledim, ardından iş kazası geçirdim. Raporlu olmama rağmen beni şantiye dışına çıkarmak istediler, kabul etmedim. Bakanlık yetkilileriyle karşılaşmamam için sabah hemen apar topar beni şantiye dışına çıkardılar” diye konuştu.

"SENİ İLGİLENDİRMEZ, SEN İŞİNE BAK!"

Algoritma-EMU isimli taşeron firmanın yaptığı bir kısım işlerin sorunlu olduğunu ve ileride problem yaratabileceğini söyleyen Rıdvan S, “Doğru düzgün bir denetim yok, yapılan denetimlerde eksiklikleri göstermiyorlar. Taşeron firmaya bu eksiklikleri söylediğimde ‘Seni ilgilendirmez, sen işine bak’ dediler” dedi. Çalışmaya devam eden arkadaşlarına da seslenen Rıdvan S, “Taşeron firmalar bizi sömürüyordu, sömürmeye de devam edecek. Sömürüye karşı başkaldırdığım için işimden oldum ama geride kalan arkadaşlarım mücadelelerini sürdürüp, haklarını savunsunlar” dedi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

EYT erken emeklilik değildir!

SONRAKİ HABER

Açlık grevinin ardından cezaevlerindeki sorunlar katmerlenerek büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...