22 Kasım 2019 14:20

Samsun’da istinat duvarı çöktü, 6 katlı bina tahliye edildi

Samsun'un Atakum ilçesinde dere ıslah çalışması sırasında 6 katlı bir binanın istinat duvarı çöktü, park halindeki bir otomobil yamaca kayarken bina tahliye edildi.

Fotoğraf:  İlyas Gün/AA

Paylaş

Samsun'un Atakum ilçesinde dere ıslah çalışması sırasında 6 katlı binanın istinat duvarı çöktü. Bida, tedbir amacıyla boşaltıldı.

Olay, saat 12.30 sıralarında Yeni Mahalle’de meydana geldi. Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresinin Afganlı Deresi’nde yürütülen ıslah çalışmasında kazı yapıldığı sırada 6 katlı bir binanın istinat duvarı çöktü. Binanın otoparkında bulunan bir otomobil yamaca kaydı. Olay sırasında binada bulunanlar panik halinde evini terk etti. Can kaybı ve yaralananın olmadığı olayda polis ve zabıta ekipleri bina etrafında güvenlik koridoru oluşturdu. Bina tedbir amacıyla tamamen boşaltıldı. Güvenlik şeridi çekilen binaya girişlere izin verilmedi. Belediye ekipleri, çöken istinat duvarında çalışma başlattı.

Demirören Haber Ajansına konuşan Sinan Aslan çokme anını anlattı. Binanın 4'üncü katında oturduğunu söyleyen Sinan Aslan, "Ben balkonda otururken olay meydana geldi. Dereye yapılan ıslah çalışması sırasında kepçe biraz fazla girdi bahçe duvarının dibine. Bir müddet sonra bir gürültü geldi ve bir baktım ki kayma olmuş. Araç da çöken yere düştü. Can güvenliğimiz olmadığından aşağıda bekliyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Konya, Eskişehir ve Çorum'da iş cinayetleri: 3 işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Hamburg’da 15 bin kişi hayvan hakları için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa