22 Kasım 2019 10:26

Yamanlar’da kadınlar kadın danışma merkezi ve kreş istiyor

İzmir’in Yamanlar Mahallesinde Ekmek ve Gül okuru kadınlar, kadın danışma merkezi ve kreş açılması için kampanya başlatılması kararı aldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir’in Yamanlar Mahallesinde Ekmek ve Gül okuru kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü öncesinde bir söyleşi düzenledi. Yamanlar’da bir kafede bir araya gelen kadınlar, kadına yönelik şiddete karşı İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın önemine dair konuştu.

Ekmek ve Gül adına konuşan Eren Saran, “Bugün şiddete karşı mücadele etmek aynı zamanda yoksulluğa, sömürüye ve krizin faturasını ödememeye karşı mücadele etme taleplerimizle birleşiyor. Çünkü kadınlar bir yandan ev içinde, sokakta, iş yerinde, okulda fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddete maruz kalıyor, diğer yandan yoksulluk ve krizin artan etkisi ile şiddet katmerleniyor” dedi. Saran, ev ve bakım yükünün daha fazla kadınların sırtına bindiğini ifade ederek mücadele çağrısı yaptı.

Söyleşiye katılan kadınlar ise kendi yaşamlarından örnekler vererek yaşadıkları şiddeti anlattı. Toplantıya katılan kadınlar, yerel yönetimlerin şiddetle mücadele ve kadınların yükünü azaltacak çözümler sunmakla görevli olduğunu da belirterek Yamanlar Mahallesi’nde kadın danışma merkezi ve kreş açılması için bir kampanya başlatılması kararını aldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İran'da 3.7 şiddetinde deprem

SONRAKİ HABER

2020 için asgari ücret pazarlığı 2 Aralık'ta başlıyor: Süreç nasıl ilerleyecek?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa