12 Nisan 2011 08:14

Öğrenci ve öğretmenler sorumluları istifaya çağırdı

MARDİN ve Urfa'da eğitimci ve öğrenciler YGS’deki şifre skandalından sorumlu tuttukları YÖK ve ÖSYM Başkanı ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu istifaya çağırdı.Mardin Mazıdağı İlçesi'nde Eğitim Sen Şubesi'ne üye öğretmen ve öğrenciler şifre skandalını protesto etmek amacıyla il&cc

Öğrenci ve öğretmenler sorumluları istifaya çağırdı
Paylaş

Mardin Mazıdağı İlçesi'nde Eğitim Sen Şubesi'ne üye öğretmen ve öğrenciler şifre skandalını protesto etmek amacıyla ilçede bulunan okulların çıkış saatinde ayrı ayrı gruplar halinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş yaptı. "Şifre çözüldü AKP +cemaat", "Ya adam gibi bir sınav ya da sınavsız bir hayat" yazılı pankart ve dövizlerin taşındığı yürüyüşte, "AKP Haziran sonun olacak" sloganı atıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eylemde, tüm öğrencilerin tek tek kameraya çekildiği gözlendi. Basın açıklamasını okuyan Ramazan Acar, "ÖSYM Başkanı Ali Demir yaptığı açıklamayla bizi rahatlatacağı yerde kafalarımızı daha da karıştırmıştır. Emek ve umut hırsızlığını yapanların hak ve hukuk önünde mahkûm olmaları gerekmektedir. Biz cemaate değil emeğe saygı duyulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. Acar'ın ardından kısa bir konuşma yapan Eğitim Sen yöneticisi Hamdin Öztekin de ÖSYM'nin bu konuya bir açıklama getirinceye kadar sendikalarının da bu işin takipçisi olacağını söyledi. Açıklama ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.

'DERHAL İSTİFA EDİN'

YGS'de yaşanan şifre skandalına ilişkin Urfa Eğitim Sen Temsilcisi Orhan Özkan yazılı bir açıklama yaptı. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve ÖSYM Başkanı Ali Demir ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu istifaya çağıran Özkan, "Söz konusu 'şifre yöntemi' birilerine servis edilmişse, adayların tek tek kendi kitapçıklarını görmesinin hiçbir anlamı olmayacaktır. Dolayısıyla ÖSYM'nin, tüm kitapçıkları adayların T.C. numaraları gizli tutularak kamuoyuyla paylaşması gerekmektedir. Adaylara dağıtılan diğer kitapçıklarda da 'şifreleme' yöntemiyle doğru sonuç alınıp alınamadığı açısından net bilgiler verilmelidir. Bilinmelidir ki bu konu, basın duyurusuyla geçiştirilemeyecek kadar hassas bir konudur. YÖK ve ÖSYM Başkanı ve Milli Eğitim Bakanını onurluca istifa etmeye çağırıyoruz" dedi. (MARDİN)

ÖNCEKİ HABER

İmamın Ordusu’ndan sanal saldırı

SONRAKİ HABER

HRW: Suriye tıbbi yardımları engelliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...