21 Kasım 2019 20:31

Savunma Bakanı Hulusi Akar: Bedelli askerlikten 688 milyon lira tahsil edildi

Savunma Bakanı Akar, bedelli askerlik düzenlemesinden 688 milyon lira civarında bedel tahsil edildiğini açıkladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerlik düzenlemesinden yararlanan 20 bin 275 yükümlüden 688 milyon lira civarında bedel tahsil edildiğini açıkladı.

Savunma Bakanı Akar, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) başıboş bir örgüt olmadığını ileri süren Akar, "Geçici hükümet var ve o BM tarafından tanınıyor. Mustafa Abdurrahman temsil ediliyor. Bunun altına Selim İdris diye birini teshib ettiler. Bu zat, hem Milli Savunma Bakanlığı, hem Genelkurmay Başkanlığı görevini yapıyor. Bunlar herhangi bir şekilde dağdan bağdan gelmiş, içlerinde El-Kaide'ci falan bir şey söz konusu değildir. Tamamı Suriye vatandaşı. Kurallar dahilinde bizimle beraber faaliyetlerini sürdürüyorlar. Amaçları, evlerini, ülkelerini bir şekilde kurtarmak. Bunların maaşları MSB bütçesinden herhangi bir ödeme ile verilmiyor. MSB, bütçesinden bu kardeşlerimize herhangi bir ödeme yapmamıştır" dedi.

"BEDELLİ ASKERLİKTEN 688 MİLYON LİRA TAHSİL EDİLDİ"

Bedelli askerlik düzenlemesinden yararlanan 20 bin 275 yükümlüden 688 milyon lira civarında bedel tahsil edildiği bilgisini de paylaşan Akar, 31 Aralık 2019'a kadar müracaatların alınmasına devam edileceğini ve Ocak 2020 tarihinde yükümlülerin askerlik yapacağı birliklerin açıklanacağını bildirdi.

"S-400 ÇALIŞACAK"

S-400 sürecine ilişkin bilgiler de veren Akar, “S-400 çalışacak. TSK personelinin eğitim sürecini yaşıyoruz. Bunlar tamamlandığı zaman planlandığımız faaliyet neyse bunu uygulayacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kolombiya’da yüz binler genel greve çıktı, devlet yanıtı şiddet oldu

SONRAKİ HABER

Bolivya'da cenazeleriyle yürümek isteyen darbe karşıtlarına polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...