21 Kasım 2019 16:25

ODTÜ'lüler krizi konuştu: İktisadi kriz ve iktisadın krizi

ODTÜ Ekonomi topluluğu, ODTÜ Öğretim Üyesi Galip Yalman ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Muammer Kaymak'ın katılımıyla "İktisadi kriz ve iktisadın krizi" başlıklı panel düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Can ADAK
Ankara

ODTÜ Ekonomi topluluğu, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Faud Amfisi’nde "İktisadi kriz ve iktisadın krizi" başlıklı bir panel düzenledi. Panele konuşmacı olarak ODTÜ Öğretim Üyesi Galip Yalman ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Muammer Kaymak katıldı. Konuşmacı listesinde olan Ferda Dönmez Atbaşı ise geçtimiz gün Ankara Üniversitesinde yaşanan olaylar sebebiyle panele katılamadı.

Galip Yalman, konuşmasında iktisadi krizlerin güncel iktisadi sistemin krizlerinden bağımsız olmadığına dikkat çekerek “Uygulanan yöntemler krizi aşmak için değil geçici bir tedavi uygulayarak sistemi geliştirmeye yönelik” dedi.

Muammer Kaymak ise neoklasik ve Keynesyen iktisadi yaklaşımları eleştirerek başladığı konuşmasında, krizin içsel nedenleri olduğunu, arz temelli ekonominin verdiği arz fazlası sebebi ile bu tip krizlerin kronik bir şekilde oluştuğunu belirtti.

Panelin soru-cevap kısmında, krizin kapitalist sistemin sonunu getirme ihtimali ile ilgili gelen soru hakkında Muammer Kaymak, "Kapitalizmin dönüşümü önermeler veya teoriler ile değil toplumsal mücadele ile olacak" yanıtını verdi.

ÖNCEKİ HABER

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sur'dan kimsenin zorla çıkarılmadığını savundu

SONRAKİ HABER

"Biz engelli kadınlar şiddet ve istismar tehdidiyle karşı karşıyayız"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa