21 Kasım 2019 13:12

Cinsel istismar davası sanığı öğretmen beraat ettirildi

İstanbul'da öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 39 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan öğretmen beraat etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Geçtiğimiz yıl bir okulda öğrencisi S.B’ye yönelik cinsel istismarda bulunan ve hakkında 39 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan öğretmen G.E.'nin yargılandığı davanın 3’üncü duruşması Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’nde görüldü.

5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada savcı, vermiş olduğu mütalaasında G.E’nin beratını istedi. Savcının mütalaasına karşı avukatın ek süre talebi reddedildi. Mahkeme sanığın beraatına karar verdi. Konu ile ilgili S.B’nin avukatı, “Karar hukuka aykırıdır. Bu karar için istinaf kanun yoluna başvuracağız ve adaletin sağlanması için takipçisi olacağız” dedi. 

Duruşma öncesi Kığı, Karakoçan, Adaklı, Yayladere, Yedisu Sosyal Yardımlaşma Kalkındırma ve Kültür Derneği (KAYY-DER), Mor Dayanışma Derneği, Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, Adaklı Bileşenler Derneği ve Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası(Deriteks) Tuzla Şubesi’nin katıldığı bir açıklama gerçekleştirildi. Açıklamada “Koruyamadığımız her çocuk bizim suçumuzdur, çocuk istismarına dur de, sessiz kalma” pankartı açıldı.

"YÜZDE 700 ARTTI"

Açıklamayı Mor Dayanışma Derneği üyesi Yeşim Güzel yaptı. Her ay en az 650 çocuğun okullarda, cezaevlerinde, kendi evlerinde, sokakta cinsel istismara uğradığını aktaran Güzel, “Ülkemizde, cinsel suçların yüzde 46’sı çocuklara karşı işlendiği, son on yılda çocuğa yönelik cinsel istismar vakalarının yüzde 700 arttığı gerçeği, çocuk istismarının ne kadar vahim boyutlarda olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir” dedi. Güzel, “Yaşanan istismar olaylarından Ensar Vakfı’nda 45 çocuğa tecavüz edildiğinde ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyen, istismara uğrayan 12 yaşından büyük çocukların istismarcı ile evlendirilmesi için yasa tasarısı veren iktidarın, erkek egemen zihniyetini görüyoruz. Bu zihniyetin yarattığı, her geçen gün çürüyen tüm insani değerleri yok sayan, yok eden erkek egemen sistemdir” ifadelerini kullandı.

"DEĞİŞEN HİÇBİR ŞEY OLMADI"

Yaşanan tüm bu olayların istismarcılara cesaret verdiğini kaydeden Güzel, “Bugünden tam 550 gün önce Tuzla - Aydınlı Mahallesi’nde bir kız çocuk okulunda, yani en güvende olması gereken alanda, okulundaki bir öğretmen tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı. 20 Aralık 2018 tarihinde yapılan ilk duruşmada, tutuklanması beklenirken fail serbest bırakıldı. Tedbir konularak, kadın örgütlerinin mahkemeye girişi engellendi. 5 Eylül tarihinde yapılan 2’nci duruşmada da değişen hiçbir şey olmadığı gibi, tüm itirazlara rağmen istismara uğrayan kız çocuğu mahkemeye çağrıldı” şeklinde belirtti.  

"ERKEK ADALET DEĞİL GERÇEK ADALET"

3’üncü duruşmanın görüleceği bugün çocuk istismarı failinin, mahkeme tarafından, yeniden serbest bırakılmasını veya tahrik, iyi hal gibi ceza indirimleri ile alacağı cezanın azaltılmasını önleyebilmek için toplandıklarını dile getiren Güzel, “Biliyoruz ki, bir çocuk güvende değilse hiç bir çocuk güvende değildir. Çocukların sesine ses olmak için, mücadelemizi büyütüyoruz. İstismarı ne affetmenize, ne de istismarın önünü açan politikalarınıza izin vermeyeceğiz. Yargının defalarca tahrik indirimi gibi kararlarla, bu suçlara ortak olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

Açıklama, “Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz” ve “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları ile son buldu. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Adana’da katliamı protesto edenlere ceza verildi

SONRAKİ HABER

ÇMO'dan vekillere çağrı: Termik santrallere havayı kirletme izni vermeyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...