21 Kasım 2019 12:58

Adana’da katliamı protesto edenlere ceza verildi

Ankara Güvenpark’ta 2016’da yaşanan bombalı saldırıyı Adana'da protesto edenler hakkında açılan davada ceza verildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara Güvenpark’ta 2016’nın Mart ayındaki bombalı saldırıyı protesto için yürüyüş yapmak istedikleri sırada polis saldırısına maruz kalan 63 siyasi parti ve sendika üye ve yöneticisinin yargılandığı davada sanıkların hepsine 5’er ay hapis cezası verildi, hapis cezası 3’er bin lira para cezasına çevrildi. Üç kişi hakkında hükmün geri bıraktırılması kararı verildi, bir kişi ise yaşamını kaybettiği için davadan düştü.

Dava açılan 63 kişi arasında EMEP İl Başkanı Sevil Aracı, GYK Üyesi Halil İmrek, önceki dönem Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Baro Başkanı Veli Küçük, MMO Şube Başkanı Hasan Emir Kavi, Eğitim Sen Merkez Yöneticisi Ahmet Karagöz de bulunuyor. 

“KARAR SİYASİ BİR KARARDIR”

Kararın ardından Eğitim Sen Adana Şube Binası’nda basın açıklaması yapan demokrasi güçleri karara tepki gösterdi. Basın açıklamasını okuyan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Muzaffer Yüksel, yapmak istedikleri yürüyüşün polisin güç gösterisine dönüştüğünü belirterek “Hak ve çıkarlarımız için, barış ve demokrasi için basın açıklaması yapmak suç değildir. Yalnızca yerel mahkemeler tarafından değil, uluslararası hukukun da defalarca bu tarz eylem ve gösterilerle ilgili leyhte verdiği kararlara rağmen bugün verilen karar tamamen siyasi bir karardır” dedi.

NE OLMUŞTU?

13 Mart 2016 Pazar günü akşam saatlerinde Ankara’da Güvenpark’ta gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda yurttaş yaşamını yitirmişti. Adana Emek ve Demokrasi Güçleri katliamlara tepki göstermek için 15 Mart akşamı yürüyüş yapmak istedi. Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan kitlenin önü polis tarafından kesildi. Polis, aralarında önceki dönem Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ve dönemin CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in de olduğu kitleye biber gazı ile müdahale etmiş, çok sayıda vatandaş yaralanmıştı.

 “Savaşa Karşı Barış, Ölüme Karşı Yaşam İçerde ve Dışarda Savaşa Hayır, Sivil Katliamlara Sessiz Kalmayacağız” pankartı arkasında toplanan vatandaşlara 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada “Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama” suçundan ceza verildi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kaz Dağları'nı savunanlar yeni bir ağaç katliamını belgeledi

SONRAKİ HABER

Cinsel istismar davası sanığı öğretmen beraat ettirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa