20 Kasım 2019 21:27

Eğitim Sen İstanbul ve Samsun'da 23 Kasım Ankara mitingine çağrı yaptı

Eğitim Sen İstanbul Şubeleri ile Samsun Şubesi, emekçileri 23 Kasım’da Ankara’da yapılacak olan mitinge çağırdı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen İstanbul Şubeleri ve Samsun Şubesi, 23 Kasım’da Ankara’da yapılacak olan mitinge çağrı yaptı.

Eğitim Sen İstanbul Şubeleri, eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin hakları için Bakırköy'de bulunan Cumhuriyet Meydan'ında bir basın açıklaması yaptı. "Haklarımız, Geleceğimiz ve Öğrencilerimizin hakkı için 23 Kasım'da Ankara'ya" pankartı ardında toplanan eğitim emekçileri "Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız. Ya siz", "Parasız, Bilimsel, Anadilde Eğitim" ve "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganları atarken yurttaşların da basın açıklamasına alkışlarla destek verdiği görüldü. Basın açıklamasında konuşan Eğitim Sen İstanbul 7 Nolu Şube Başkanı ve Dönem Sözcüsü Özlem Tolu, hükümetin eğitim politikalarını eleştirdi. Eşit, özgür, laik, demokratik ve barış içinde bir ülke istediklerini ve haklarını bu şekilde kazanabileceklerini ifade eden Tolu, "Haklarımızı, özgürlüklerimizi, ve elimizden alınmaya çalışılan geleceğimize sahip çıkmak için 23 Kasım'da Ankara'da olacağız" dedi.

"EĞİTİM EMEKÇİLERİ VE ÖĞRENCİLER YOKSULLUKLA BAŞ BAŞA BIRAKILIYOR"

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ise bir gecede KHK'lerle haksız hukuksuz şekilde görevlerinden ihraç edilen meslektaşlarını hatırlattı ve "Biz çok iyi biliyoruz ki eğitim mücadelesi dünyayı değiştirme, memleketi değiştirme mücadelesidir. Her geçen gün zamlarla, yoksullukla, işsizlikle bizi kuşatan iktidar kendisine yüzde 40 zam yaparken eğitim, bilim emekçilerini ve öğrencilerimizi yoksullukla baş başa bırakıyor. Bunun için 23 Kasım'da herkesi Ankara'da birlikte ses olmaya çağırıyoruz" dedi.

"EĞİTİME YETERİ KADAR BÜTÇE AYRILMALIDIR"

Eğitim Sen Samsun Şubesi üyeleri de Süleymaniye geçidinde basın açıklaması yaparak, emekçileri 23 Kasım’da Ankara’da yapılacak olan mitinge çağırdı. Açıklamaya emek ve demokrasi güçleri de destek verdi.

Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz, "Piyasacı sistem, toplumdaki sınıfsal farklılıkların daha belirgin hale gelmesini sağlamaktadır. Okullar eğitim emekçileri ve öğrenciler rekabete sokularak eğitim hizmetleri piyasa kurallarına uygun olarak düzenlenmektedir. Eğitimden bütçeye ayrılan pay kabul edilemez, yeniden düzenlenmelidir, yeteri kadar bütçe ayrılmalıdır" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Taciz eden, şiddet uygulayan ve silahla saldıran erkeğin tutuklanması talebine ret

SONRAKİ HABER

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...