20 Kasım 2019 20:04

CHP'li Şevkin: Çıraklık ve stajyerlik emeklilik prim gününe dahil edilmelidir

CHP Milletvekili Dr. Şevkin, staj, çıraklık veya kursiyer çalışmalarının emeklilik hesabında dikkate alınması için TBMM’ye kanun teklifi sundu.

Dr. Müzeyyen Şevkin | Fotoğraf: CHP Basın

Paylaş

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, çıraklık veya öğrencilik sırasındaki staj ya da kursiyer çalışmalarının emeklilik hesabında dikkate alınması için kanun teklifi sundu. TBMM'ye 5510 sayılı ve 31 Mayıs 2006 tarihli "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu"nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini sunan Şevkin, çıraklık veya öğrencilik sırasındaki staj ya da kursiyer çalışmalarından kaynaklanan sigortalılık başlangıçları ve prim gün sayılarının emeklilik hesabında dikkate alınmamasının yanlışlığına işaret etti.

"ENGELLER KALDIRILMALIDIR"

Türkiye’de çırak, kursiyer ve stajyer olarak adlandırılan milyonlarca insan bulunduğunu ifade eden Şevkin, kanun teklifinin gerekçesinde şu görüşlere yer verdi:

"Çırak, kursiyer ve stajyer öğrenciler, uzun vadeli sigorta kolları olarak nitelendirilen malullük, yaşlılık, ölüm, emeklilik sigorta kollarına tabi olmalıdır. Ülkemizin zor şartları ve emekliliğin uzun sürece yayıldığı göz önüne alınarak milyonlarca kişiyi olumsuz etkileyen bu durum düzeltilmelidir. Çıraklık, kursiyer veya öğrencilik sırasında staj çalışmaları emeklilik hesaplamalarında ilk işe giriş tarihi olarak hesaplanmasının önündeki engeller kaldırılmalıdır" (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dipsiz Göl'ün yok edilmesine ilişkin soruşturmada 2 müdür 1 memur açığa alındı

SONRAKİ HABER

Şaban Vatan'ın, annesinin evine yaklaşmaması yönünde savcılık kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...