20 Kasım 2019 18:55

BORKAD Ege Kadın Buluşması'nda ürettikleri ile stantta

Ege Kadın Buluşması etkinlikleri kapsamında "Üreten Kadınlar Pazarı"nın bu haftaki kadın derneği, BORKAD ve Yelçevko Derneği oldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dilek OMAKLILAR
İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kızlarağası han yönetimi iş birliği ile gerçekleştirilen Ege Kadın Buluşması etkinlikleri kapsamında "Üreten Kadınlar Pazarı"nın bu haftaki kadın derneği BORKAD ve Yelçevko Derneği oldu.

Bornova Kadın Dayanışma Derneği (BORKAD), İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kızlarağası Hanı yönetiminin ortaklaşa düzenlediği Ege Kadın Buluşması etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kızlarağası hanı önünde stant açan BORKAD’lı kadınlar, burada kendi ürettikleri ürünleri, sergiledi.

Her çarşamba sabah 9:00’dan akşam 19:00’a kadar el ürünlerimizi getirip sattıklarını dile getiren BORKAD’lı kadınlar, “Derneğe de destek oluyoruz. Her şey organik, doğal. Hepsini kadınlarla birlikte yaptık, ayrıca biz de satış görevini üstlenmiş olduk” dedi.  Kadınlar Malatya’dan Erzincan’a Tokat’tan Ege bölgesine birçok yöresel gıda ürünlerini sergileyerek kadınlara ve derneğe katkı sağlandığını belirtti. Bu tatlardan biri de Kapari. Kapariyi BORKAD üyesi, gebre otunun tomurcuğundan yaptıklarını anlattı. Salamura halinde yapılan Kapari, genellikle salatalarda kullanılırken aslında sağlık açısından da önemli olduğunu söyledi. Kemik erimesine, birçok kadın hastalıklarına iyi geldiğini de belirtilen Kapari’nin karaciğeri de güçlendirdiğini söyledi.

HEM DERNEK İÇİN HEM DE KADINLAR İÇİN VERİMLİ

Bir diğer katılımcı dernek ise, Yelki Gençliği Çevre Koruma ve Kültür Derneği (Yelçevko)’nden  Bengü Çimen. Çimen böyle bir organizasyona katılmanın önemine değinerek, “Bu organizasyonlar kadınlar ve kurulan derneklere çok fazla katkısı var. Herkese bir imkan sağlıyor, dernek üyelerimizin ürettiklerini de satıyoruz, onlara da gelir kaynağı oluyor o anlamda çok verimli. Öte yandan insanlar derneğimizi tanıyor, ilçemizi tanıyor. İnsanlarla iletişime geçiyoruz burada” diyor.

ŞİDDETE TEPKİ OLARAK KIRMIZI FULAR

Ayrıca BORKAD’lı kadınlar kırmızı fular takarak kadına yönelik şiddete de dikkat çekiyor. Kadınlar, “25 Kasım dolayısıyla da dikkat çekmek istedik. Bir farkındalık yaratmak için ‘haydi dışarıya’ diyoruz. Kadına yönelik şiddetin, cinayetin artmasından dolayı tepkimizdir fularlarımız. Krize, eşitsizliğe ve şiddete karşı tepkimizi göstermeyi sürdüreceğiz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Engin Özkoç: Erken seçimin bir an önce olmasını biz de isteriz

SONRAKİ HABER

Ankara'daki Alman Büyükelçiliğinin avukatı casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...