20 Kasım 2019 10:56

Seyit Ali Durmaz mezarı başında anıldı

Merter'de 2013'te üst geçitten uçan dolmuşun altında kalarak hayatını kaybeden EMEP Üyesi Seyit Ali Durmaz'ı ailesi, mücadele arkadaşları ve sevenleri mezarı başında andı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Merter’de 20 Kasım 2013'te üst geçitten uçan dolmuşun altında kalarak hayatını kaybeden Emek Partisi Üyesi Seyit Ali Durmaz, ölümünün 6. yılında ailesi ve mücadele arkadaşları tarafından mezarı başında anıldı.

Anmada konuşan Seyit Ali Durmaz’ın ağabeyi İbrahim Durmaz, "Seyit hayatı boyunca yaşamını haksızlığa ve baskılara karşı din, dil, ırk ayırmaksızın herkesin eşit, özgür ve kardeşçe yaşayabileceği bir Türkiye mücadelesine adamıştı. Seyit, davası uğruna hayatı boyunca bedeller ödeyerek mücadele etti. Biz yoldaşlarına düşen Seyit'i yaşatmak için davasına sahip çıkmak ve Seyit'in de inandığı gibi örgütlü bir mücadele vermektir. Seyit'in geride kalan ailesine ve yoldaşlarına bıraktığı en kıymetli mirası budur ve bizler de onu mücadelemizde yaşatacağız" dedi.

Seyit Ali Durmaz'ın mücadele arkadaşı Mehmet Özcan da yoldaşı Seyit Ali Durmaz'ı yaşatmanın Seyit'in devrimci inançlarıyla çizdiği dava yolunu izlemekten geçeceğini, onun yolundan vazgeçmeyeceğini ve yeni Seyit'lerin yetişeceğine olan inancının tam olduğunu ifade etti. Kaç yıl geçerse geçsin Seyit Ali Durmaz'ı kaybetmenin acısının hiç dinmediğini söyleyen Özcan, geride kalan yoldaşları için her birinin birer Seyit olabileceğine dair umudunun olduğunu söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Çıplak Vatandaş’ delirmiyor, topluca ölüyor

SONRAKİ HABER

Tanrıkulu'dan Çocuk Hakları Raporu: 59 bin çocuk cinsel istismara uğradı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa