20 Kasım 2019 09:24

Rusya: Türkiye, Suriye operasyonunun yeniden başlamayacağına dair güvence verdi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: Türkiye Suriye operasyonuna yeniden başlama niyetinde olmadığı konusunda güvence verdi.

Fotoğraf: Sebastian Zwez/Wikimedia Commons (CC BY 3.0 DE)

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Rusya'ya Suriye operasyonuna yeniden başlama niyetinde olmadığı konusunda güvence verdiğini söyledi.

Sputnik'in haberine göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya ve ABD'nin Kürt güçlerin çekilmesi için gereken her şeyi yapmadığı açıklamasını değerlendiren Lavrov, "Türk hükümet temsilcileri ile Rusya Büyükelçisi arasında temas kuruldu ve Türk tarafı, Rusya'nın yaptığı iş hakkında Ankara'da hiç kimsenin şüphesi olmadığı ve mevkidaşım ve dostum Mevlüt Çavuşoğlu ile sayın Kalın'ın Barış Pınarı Harekatı'nın yeniden başlayacağına dair bir şey söylemediği konusunda güvence verdi" dedi.

Çavuşoğlu iki gün önce yaptığı açıklamada, ABD ve Rusya ile Suriye'nin kuzeyi için varılan mutabakata ilişkin "Mutabakatın gereğini yaptılar mı şu ana kadar, hayır yapmadılar. Yapılması lazım" derken, Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirdiğini söylemişti.

Bakan Çavuşoğlu, "Eğer buralar temizlenmezse harekatı başlatacağız" demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Salihli Hacıbektaşlı’da mahalleye bitişik dere yatağına JES yapmak istiyorlar!

SONRAKİ HABER

Grup Yorum üyeleri için tahliye kararı verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...