20 Kasım 2019 07:29

Ticaret bakanlığı tanıtım ve ağırlamaya 40 milyon harcamış

Ticaret Bakanlığı, temsil, tanıtım ve ağırlama için ,38 milyon  859 bin TL harcamış.

Fotoğraf: Volkan Furuncu/AA

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun temsil, tanıtım ve ağırlama ödeneği ve nereye ne kadar harcandığına ilişkin sorusuna verdiği yanıtta, 38 milyon  859 bin TL harcandığı belirtildi. Ticaret Bakanlığı, 2020 yılı bütçesinde alacağı  temsil, tanıtım ve ağırlama ödeneğinde 17 milyon 450 bin TL ile 4. sırada bulunuyor. 

Bakan Pekcan tarafından soru önergesine verilen yanıtta, “Bakanlığımız yurt dışı tanıtım faaliyetleri kapsamında; yurt dışından ülkemize davet edilen üretici ve ithalatçı firma yetkilileri, kurum ve kuruluş temsilcileri ve basın mensuplarının ihracatçı firma temsilcilerimizle ikili iş görüşmeleri gerçekleştirmeleri, meslek kuruluşları ile görüşmeleri, ihracata yönelik faaliyet gösteren tesisleri yerinde görmeleri ve ülkemizde düzenlenen fuarları ziyaret etmeleri suretiyle ihracatımızın artırılması, ihraç ürünlerimizin çeşitlendirilmesi, ihraç ürünlerimize yeni pazarlar bulunması ve mevcut pazar paylarımızın korunmasını teminen Bakanlığımız koordinatörlüğünde ve İhracatçı Birlikleri organizasyonunda veya İhracatçı Birlikleri ile Organizatör Kuruluş işbirliğinde gerçekleştirilecek Alım Heyeti programları, 03/11/2006 tarihinde yürürlüğe giren Alım Heyeti Programı Uygulama Usul ve Esasları uyarınca gerçekleştirilmektedir” denildi. 

Bunun yanında, Temsil ve Tanıtma Giderleri içerisinde Ahilik kutlamaları, tüketici konsey ve ödül törenleri gibi büyük kitlelere ulaşılan tanıtım etkinliklerinin de yer aldığı belirtilen yanıtta, bakanlığın son üç yılda Temsil ve Tanıtma Giderleri harcama kalemine toplam 49 milyon 801 bin 816 TL tahsis edildiği aktarıldı. Ödeneğin 1 Ocak 2019- 1 Ağustos 2019 döneminde toplam 38 milyon 859 bin 924 TL'nin harcandığı bildirildi. Bakanlık bu harcamaların yüzde 86'sının Türkiye ve ihraç ürünlerinin etkin bir şekilde tanıtılmasını sağlamak amacıyla yapıldığını ifade edildi.

TİCARET BAKANLIĞI 4. SIRADA

Ticaret Bakanlığı 2020 yılı merkezi bütçesinde temsil, tanıtma ve ağırlama ödeneği listesinde ilk beşe girdi. Devletin temsil, tanıtma ve ağırlamaya ayırdığı  267 milyon 706 bin TL'den 92 milyon TL ile aslan payını alan Cumhurbaşkanlığını sırasıyla izleyen kurumlardan bazıları şöyle: “Dışişleri Bakanlığı için 55 milyon 178 bin TL, TBMM 41 milyon 285 bin TL, Ticaret Bakanlığı için 17 milyon 450 bin TL, Milli Savunma Bakanlığı için, 8 milyon 209 bin TL, Kültür ve Turizm Bakanlığı için 7 milyon 720 bin TL, İletişim Başkanlığı için 6 milyon 72 bin TL, İçişleri Bakanlığı için 5 milyon 344 bin  TL, Avrupa Bakanlığı için 5 milyon 90 bin TL.”

ÖNCEKİ HABER

Şule Çet davasında savcı iki sanık için de ceza istedi

SONRAKİ HABER

ANFA: İşçilerin maaşları verildikten sonra taşerona ödeme yapıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa