19 Kasım 2019 19:01
Son Güncellenme Tarihi: 20 Kasım 2019 10:56

Tottenham'da Mauricio Pochettino'nun ardından Jose Mourinho göreve başladı

İngiltere Premier Lig ekibi Tottenham Hotspur'da Mauricio Pochettino'nun teknik direktörlük görevine son verildi ve Jose Mourinho ile anlaşıldı.

Mauricio Pochettino (solda) | Fotoğraf: Дмитрий Голубович/Wikimedia Commons (CC) & Jose Mourinho (sağda) | Fotoğraf: Aleksandr Osipov/Wikimedia Commons (CC)

Paylaş

İngiltere Premier Lig ekiplerinde Tottenham Hotspur'da teknik direktör Mauricio Pochettino'nun görevine son verilmesinin ardından Jose Mourinho ile anlaşıldı alındığı açıklandı.

5 buçuk yıldır Londra ekibi Tottenham'da teknik direktörlük görevinde olan Pochettino, takımın sezon başından bu yana aldığı kötü sonuçların kamuoyunda baş sorumlusu olarak gösteriliyordu.

Tottenham Başkanı Daniel Levy, Pochettino'nun görevine son verilmesinin ardından "Çok düşündük, aceleyle alınmış bir karar değil. Geçen sezondan bugüne kadar aldığımız sonuçlar hayal kırıklığı yarattı" açıklamasını yaptı.

2023 SONUNA KADAR MOURINHO

Premier Lig ekibi, Pochettino'nun ardında boşalan teknik direktörlük görevi için Jose Mourinho ile 2022-2023 sezonu sonuna kadar sözleşme imzalandığını duyurdu.

Kulübün internet sitesinde görüşlerine yer verilen Portekizli teknik adam, "Böylesine harika geçmiş ve tutkulu taraftarlara sahip bir kulüpte göreve geldiğim için heyecanlıyım. Hem takım kadrosu hem de altyapı beni heyecanlandırıyor. Bu oyuncu grubuyla çalışacak olmak beni cezbediyor" ifadelerini kullandı.

Daha önce Benfica, Uniao de Leiria, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid ve Manchester United'de görev alan Mourinho, Aralık 2018'de Manchester United'dan ayrıldıktan sonra takım çalıştırmadı. Mourinho, Porto ve Inter'in başında iken UEFA Şampiyonlar Ligi'nde birer kez kupayı kaldırma başarısını gösterdi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şişli’de "Krize, şiddete, eşitsizliğe karşı Ekmek ve Gül Forumu"

SONRAKİ HABER

TÜSAD: KOAH ülkemizde ciddi bir tehditken termik santrallare ek süre verilmemeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...