19 Kasım 2019 17:48

Avukatlara hakaret eden MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak hakkında suç duyurusu

TBMM İnsan Hakları Komisyonunda avukatlara hakaret eden MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak hakkında, ÇHD ve ÖHD üyesi avukatlar suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Komisyonunda avukatlara hakaret eden MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak hakkında, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, TBMM İnsan Hakları Komisyonunun 14 Kasım 2019 tarihli oturumunda, cezaevinde işkence iddialarının ve hasta mahkumların kelepçeli muayene edilmesiyle ilgili MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak'ın söz aldığı, konuşmasında siyasi mahkumların haklarını çok daha iyi bildiklerini belirterek hakaret içeren ifade kullandığı belirtildi. Dilekçede, komisyona üye diğer milletvekillerinin avukatlardan özür dilemesini istediği fakat Sazak'ın özür dilemeyerek sözünü geri almamakta da ısrar ettiği vurgulandı. Sözlerinin avukatlara ve savunma haklarına duyulan tahammülsüzlüğün bir örneği olduğu belirtilerek Sazak hakkında soruşturma açılması istenildi.

Suç duyurusunun ardından adliye önünde açıklama yapan avukatlar, savunmaya ve avukatlara yönelik saldırılar son bulana kadar mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kalın: ABD ve Rusya'nın mutabakat şartlarını yerine getirmesini bekliyoruz

SONRAKİ HABER

Kadıköy'de Güleda Cankel'in öldürülmesini protesto eden kadınlar gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...