19 Kasım 2019 17:14

Kalın: ABD ve Rusya'nın mutabakat şartlarını yerine getirmesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD ve Rusya ile varılan mutabakata ilişkin, "ABD ve Rusya Federasyonu'na mutabakat şartlarının yerine getirmesini bekliyoruz" dedi.

Fotoğraf: İbrahim Maşe/DHA (Arşiv)

Paylaş

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD ve Rusya ile varılan mutabakata ilişkin, "ABD ve Rusya Federasyonu'na mutabakat şartlarının yerine getirmesini bekliyoruz" dedi. Kalın, 3-4 Aralık’ta Londra’da yapılacak NATO Zirvesi’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "suçlamaların olduğu ortamda ciddi hazırlık yaparak" gideceğini de söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Kuzey ve Doğu Suriye için ABD ve Rusya ile varılan mutabakata ilişkin konuşan Kalın, "Avrupalı mevkidaşlarımızın önerisi bu zirvenin bir defalığına mahsus olmak değil düzenli olarak yapılması önerileri var. Prensipte böyle bir platformun etkin şekilde kullanılmasının iyi olacağı kanaatindeyiz. Suriye Milli Ordusu unsurlarının bölgede güvenlik ve istikrar çalışmalarının devam ettiğini belirtmek istiyorum. Sahada tahrik ve tacizlerin olduğunu hep birlikte görüyoruz. 17 Ekim-22 Ekim anlaşmalarının muhatabı olan ABD ve Rusya Federasyonu'na mutabakat şartlarının yerine getirmesini bekliyoruz" dedi.

"İNTİHAR DEĞİL TOPLU CİNAYET"

Kalın, son bir haftada siyanürden kaynaklanan 11 ölüme ilişkin de "Siyanür kullanarak meydana gelen ölüm hadiseleriyle alakalı da, altını çizmek istiyorum, bu bir toplu intihar değil, toplu cinayettir. Bunu yapan kişi son tahlilde bir cinayet işlemiştir. Ortada kayıp, cinayet, intihar var. Ortada acı bir olay var. Bunu sıradanlaştıracak yayınlardan kaçınılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"İZNİ KİM VERDİYSE ADLİ SORUŞTURMADAN SONRA ÇIKACAK"

Dipsiz Göl'ün "define" iddiası sonrası yasal izinle tahrip edilmesine ilişkin gelen soruyu da yanıtlayan Kalın, "Bu konuda çok hızlı şekilde adım attığımızı söyleyebilirim. İzni kimler verdi, adli soruşturmadan sonra ortaya çıkacak. Bu alanda bir toplumsal bilincin de yerleşmesi, yayılması gerektiğini ifade etmek isterim" diye belirtti.

"CUMHURBAŞKANI ARALIK AYINDA LONDRA’YA GİDECEK"

Kalın, şunları söyled:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kendi imkan ve kabiliyetleriyle geliştirdiği bu harekat, terör devletine çok ciddi bir darbe vurulduğunu mutlaka tarih yazacaktır. Harekatın başarısını ve sonrasında elde ettiklerimizi gölgeleyecek spekülasyondan uzak durulması gerekiyor. Uluslararası arenada bu çerçevede 3-4 Aralık'ta Londra'da NATO zirvesi gerçekleştirilecek. Sayın Cumhurbaşkanımız bu zirvede birtakım tespit, değerlendirme ve suçlamaların olduğu ortamda ciddi bir hazırlık yaparak gidecektir. NATO'nun 21. yüzyıldaki konumu, pozisyonu, öncelikleri bakımından bir zihni berraklığın olması gerekiyor. Bu zirvenin NATO'nin geleceğine ilişkin daha berrak, aydınlık bir tablonun çıkmasına vesile olmasını ümit ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ağrı'da HDP’liler darbedilerek gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Avukatlara hakaret eden MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...