19 Kasım 2019 14:30

Binali Yıldırım'lı fidan dikme etkinliğine okulların katılımı zorunlu tutuldu

İzmir Bayraklı'da AKP Milletvekili Binali Yıldırım'ın katılacağı "fidan dikme etkinliği" için okullara yazı gönderildi, öğrenci ve öğretmenlerin katılımı zorunlu tutuldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir'de okullara "fidan dikme etkinliği" için gönderilen yazıda, öğrenci ve öğretmenlerin zorunlu katılımının istendiği ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın katılacağının özellikte belirtilmesi dikkat çekti.

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki okullara Bayraklı Kaymakamlığı İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından "850.000 Öğrenci Fidan Oluyor" sloganı ile fidan dikimi etkinliği için yazı gönderildi. Okullara gönderilen yazıda, 24 Kasım Pazar günü yapılacak olan fidan dikme etkinliğine okullardan zorunlu olarak öğrencilerin ve öğretmenlerin katılması istendi. Yazıda AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın da etkinliğe katılacağı ayrıca belirtildi.

Okullara gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı: 24 Kasım Öğretmenler günü etkinlikleri kapmasında "850.000 Öğrenci Fidan Oluyor" sloganıyla 24/11/2019 tarihinde 12.00-13.00 saatleri arasında Torbalı İlçesi Ayrancılar lokasyon alanında, 5000 öğrenci ve 500 iradeciyle son Başbakanımız İzmir Milletvekili Sayın Binali YILDIRIM katılacağı fidan dikim etkinliği planlandığı; ilgi elektronik posta yazısı ile bildirilmiştir. Okul idarenizce 100 öğrenci, 5 öğretmen ve 2 idareci belirlenmesi ve söz konusu etkinlikle ilgili aşağıda belirtilen hususlara dikkat edilmesi hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim."

"MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN SİYASAL FAALİYETE KATILMASI DOĞRU DEĞİL"

Konuyla ilgili görüştüğümüz Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, "Bayraklı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de pazar günü yani mesai saati dışında öğretmenlere böyle çağrı yapması bir sorundur. Öğretmenin görev tanımında böyle bir durum yoktur. Öğretmenin mesai saati dışında ayrı bir yere çağıramazlar ve böyle bir faaliyete de öğretmeni zorlayamazlar. Ayrıca bir siyasi partiyle ismi özdeşleşmiş Binali Yıldırım'ın katılacağı bir etkinliğe öğretmeni zorla davet etmek açıkçası bir siyasi partinin etkinliğine dolaylı yoldan çağrı yapmak demektir. Bu davranışları ve tutumu asla kabul etmiyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de bir siyasal çalışmanın, bir siyasal faaliyete direk olarak katılmasını doğru bulmuyoruz" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lübnan'da protestolar sürüyor: Parlamento oturumları süresiz ertelendi

SONRAKİ HABER

CHP'li Emir, 15 Temmuz sonrası toplanan paralarla ilgili suç duyurusunda bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...